Editura Polirom aduce la targ 850 de titluri, oferite cu 20% reducere, dintre care 20 noi, trei noi serii de autor – Pier Paolo Pasolini, Saul Bellow, John Fowles – in colectia „Biblioteca Polirom”, un volum-experiment in premiera mondiala – „Cartea de la capatul lumii” de Ioan T. Morar, primul volum din Jurnalul lui Carol I si organizeaza doua sedinte de autografe, cu Mihaela Radulescu si editorialistii de la „Gazeta sporturilor” Cristian Geambasu si Alin Buzarin.
Volumul „Literatura romana in postceausism. Vol III: Eseistica. Piata ideilor politico-literare” de Dan C. Mihailescu va fi lansat joi la standul editurii.
Polirom va lansa in aceeasi zi si „Statiunea” de Alexandru Ecovoiu. Mircea Vasilescu va lansa vineri cartea „Europa dumitale. Dus-intors intre „noi” si „ei””. Tot vineri, editura va lansa si volumele „Naravuri romanesti. Texte de atitudine” de Ruxandra Cesereanu, „Cartea vietii mele. Sulea 31, N3, sc. 2. Cu ocazia comunismului” de Eugen Istodor si cartile a sapte noi scriitori tradusi in colectia „Biblioteca Polirom”.
„Cartea de la capatul lumii” de Ioan T. Morar este, potrivit editurii, literatura scrisa in timp real, un manuscris devenit carte in Romania in acelasi timp cu procesul scrierii lui, in Noua Caledonie. Volumul va fi lansat chiar in momentul sosirii scriitorului in tara, vineri, la ora 1.00, la aeroportul Otopeni.
Sambata, Polirom a programat lansarile volumelor „Religie, politica si mit. Texte despre Mircea Eliade si Ioan Petru Culianu” de Andrei Oisteanu si „Dincolo de ingeri si draci. Etica in politica romaneasca” de Mihaela Miroiu.
Editura Cartea Romaneasca vine la Bookfest cu 150 de titluri de carte, dintre care cinci noi volume lansate.
Editura Humanitas a programat in cele cinci zile ale targului de carte 22 de lansari. Vineri, Vlad Zografi isi va lansa volumul „America si acustica”, iar sambata vor fi lansate volumele „In Tara Miticilor. De sapte ori Caragiale” de Ioana Parvulescu, „Thocomerius – Negru Voda, un voivod cuman la intemeierea Tarii Romanesti” de Neagu Djuvara, „Despre necunoscut” de Teodor Baconsky si „Bazar bizar” de Radu Paraschivescu.
In ultima zi a Bookfest 2007, Humanitas va lansa „Memorialul durerii. O istorie care nu se invata la scoala” de Lucia Hossu Longin, „Manifestul fotbalist” si „Eroi si jocuri populare”, ambele de Traian Ungureanu, si „Despre ura” de Gabriel Liiceanu.
Grupul editorial RAO lanseaza la targ patru noi titluri, printre care biografia Veturiei Goga, numita si „Privighetoarea lui Hitler” si volumul de eseuri „Romania oranj” de Marian Nazat.
Paralela 45 a programat 11 lansari de carte, o sesiune de autografe cu Ion Bogdan Lefter si una cu istoricul Adrian Majuru, coordonatorul seriilor „Bucurestiul subteran” si „Cartea de Bucuresti”, si doua intalniri cu traducatori ai unor volume recent publicate.
Miercuri, Matei Visniec isi va lansa volumul „Istoria comunismului povestita pentru bolnavii mintal”. Joi este programata lansarea cartii „Mormantul lui Isus si al familiei Sale” de Simcha Jacobovici si Charles Pellegrino, iar vineri, la lansarea unei „Carti de bucate” de Maria Soimu, vor fi prezenti actorii Stela Popescu, Alexandru Arsinel si Adriana Trandafir.
Editura Trei propune publicului Bookfest volumul „Si tu poti fi Supernanny. Cum sa-ti cresti bine copilul” de Irina Petrea, ce va fi lansata sambata. Cunoscuta publicului larg mai ales in postura de dadaca in reality show-ul „Supernanny” de la Prima TV, Irina Petrea a scris o carte pentru toti cei care doresc sa inteleaga mai bine relatiile dintre parinti si copii.
Grupul Editorial Corint a pregatit pentru targul de carte lansarea a trei volume – antologia „Invizibilul soare” de Nichita Stanescu, „Convorbiri cu Octavian Paler” de Daniel Cristea-Enache si „Asasinul orb” de Margaret Atwood. De asemenea, Corint Junior va lansa colectia de cultura generala pentru copii intre 6-12 ani „Prima mea biblioteca a cunoasterii”. In ultima zi a festivalului, Corint le va avea ca invitate speciale pe Sam, Alex si Clover din benzile desenate si cartile „Totally Spies”/”Spioanele”.
Editura All propune la Bookfest peste 1.000 de titluri cu o reducere de 15% si va organiza si o tombola cu premii de 1.200 de euro. De asemenea, vor fi lansate cartile „Opere Complete (volumul IV)” de Bujor Nedelcovici, „Cronica vietii mele. Vol. I” de Bob Dylan si „Viata mea alaturi de Beatles” de Tony Bramwell, iar folkistii Florian Pittis si Marius Batu vor sustine sambata seara un concert, la sala Agora.
Editura Nemira lanseaza, joi, volumul „Dincolo de bine, dincoace de rau. Despre iubire” de Alice Nastase si Aurora Liiceanu. In plus, in fiecare zi de targ, copiii sint invitati la Happy Hours cu „Shrek al Treilea”, unde vor avea loc sedinte de face-painting si concursuri de desen cu premii.
A doua editie a Salonului de carte Bookfest, organizat de Asociatia Editorilor din Romania (AER), va avea o suprafata totala de 11.500 de metri patrati, iar suprafata ocupata propriu-zis de expozanti va fi de peste 4.000 de mp. La editia 2006, editurile au ocupat 4.000 de mp dintr-un spatiu total de 8.200.
Targul va aduce la Romexpo peste 200 de expozanti – edituri romanesti, universitati, asociatii, fundatii si alte organizatii care editeaza si carte.
La parterul pavilionului, locurile cele mai bune, ce ocupa o suprafata de circa 1.000 de mp, au avut un pret mult mai mare decat altele (60 de euro pe mp), si sint ocupate de editurile RAO, Humanitas, Teora si All. La categoria a doua, in a doua jumatate a parterului, unde chiria costa 50 de euro, spatiile au fost ocupate de editurile Curtea Veche, Polirom, Corint si Trei. Cele mai ieftine spatii, de pe cele doua inele concentrice ale pavilionului, au avut o chirie de 20 de euro pe metru patrat, sau chiar 10 euro, pentru anticari.
Bugetul Bookfest este de 230.000 de euro, suma din care Ministerul Culturii a dat peste 47.000 de euro, potrivit presedintelui AER Grigore Arsene. Bugetul este constituit si din taxele platite de expozanti si din sponsorizari, la care se adauga un ajutor acordat de Romexpo sub forma unor tarife preferentiale si alte facilitati.
Targul va avea un spatiu special pentru lansarile mai importante, numit Agora, un spatiu amenajat pentru copii, un altul unde vizitatorii vor putea asculta audiobook-uri la casti, spatiul Culinaria, unde vor avea loc evenimente organizate de revista „Bucataria pentru toti”, si un spatiu de liniste.
Bookfest va cuprinde si un studio deschis al Realitatea TV, unde vor avea loc lansari de carte, emisiuni in direct si diverse alte programe, unele dintre ele transmise si de Money Channel, care va organiza si o dezbatere despre industria de carte.
Editia 2007 a Bookfest beneficiaza de o campanie de promovare la radio, tv si in presa scrisa, realizata de agentia de publicitate Leo Burnett, axata pe sloganul „Povestile se intampla doar daca le citesti”. Designul spatiilor si conceptul general de promovare si organizare a targului a fost realizat de asemenea de Leo Burnett.
Programul de vizitare al targului va fi 10.00-20.00, de miercuri pana sambata, si 10.00-18.00, in ultima zi, iar intrarea va fi libera, spre deosebire de prima editie.
Anul trecut, Bookfest a atras in jur de 70.000 de vizitatori, iar targul Gaudeamus din noiembruie 2006 a fost vizitat de peste 90.000 de persoane.
„Cred ca va fi un targ foarte bun pentru ca e o perioada a anului in care toata lumea cititoare e prezenta – elevi, studenti, lucratori – iar vremea e buna, nu e foarte cald. Cred ca va fi un succes”, a declarat pentru NewsIn presedintele Grigore Arsene.
Sursa: NewsIn