Artistul, Florin Ciulache, s-a nascut pe 26 mai 1977 in Bucuresti. A absolvit Universitatea Nationala de Arte in 2001, iar doi ani mai tirziu a obtinut masteratul in Arte Vizuale. A participat la numeroase expozitii de grup (in Romania, Italia, Austria si Franta) si a vernisat si citeva personale: „No Signal” (Galeria Posibila, 2004), „Retinal – Seductie” (Sibiu, Cluj-Napoca, Miercurea-Ciuc, Bucuresti) sau „Personal Computer” (Galeria Posibila, 2007).
„Putin timp pierdut in fata display-ului si s-au lipit de tine cateva zeci de MB de informatii inutile. Inutile, zic eu, pentru ca nu stiu ce poti sa mai faci cu ele dupa ce au trecut.
Dupa ce le vad pictate e ca si cum le-am dat delete si pot sa le sterg, sa dispara de pe hard. Fac loc pentru altele care sigur vor trebui sterse prin aceeasi metoda. Ramane in urma un fel de print screen manual.
Imaginile sint niste flash-uri cateva secunde de realitate pe care am vrea sa o traversam cat mai repede, este doar preparatia pentru ce va urma. De aici inainte pentru fiecare incepe o realitate proprie.”
Florin Ciulache
„Unul dintre instigatorii miscarii sf cyberpunk, Bruce Sterling vorbeste in manifestul «The Dead Media Project» despre necesitatea unei Carti a Mediilor moarte. Cum exista cartea egipteana a mortilor asa ar trebui sa existe si o carte de capatai a mediilor expirate. O perspectiva paleontologica a istoriei noilor medii, eliberata de presiunea hype-ului si a ultimului ragnet. Orientare si ghid potential in mijlocul maelstrom-ului provocat de revolutia digitala. Ce se intampla cu floppy-discurile? Intrebarea nu este cine mai citeste carti, ci mai degraba, cine mai citeste azi dischete? Unde raman stocate skin-urile de pe ecrane? Stratigrafia ecranelor si a display-urilor ramane saracacioasa, si necesita inregistrari inafara mediilor sursa. Nimeni nu stia cum arata pielea dinozaurilor, pentru ca nu s-au pastrat decat schelete. Doar hardware calcifiat. Dar azi stim cum arata skin-ul pentru ca dinozaurii au lasat inregistrari de piele acolo unde s-au tolanit, acolo unde au chilluit, si au ramas trantiti pe jos.
La fel si skin-urile inmagazinate de Florin Ciulache. Cadre fixe, cortinele unor emisiuni si revizii tehnice. In succesiunea continua de cadre, doar aceste skin-uri lasa urme pe retina. In lumea animatiilor, a motion grafixului omniprezent, fixitatea, reperul nu vine decat de la momentele dintre, de la pauze, respiro-uri bidimensionale care rezista blocate de buna voie. Cadrul fix unde nimic nu se misca este poate pe cale de disparitie. Putine medii insa dispar cu adevarat, majoritatea traiesc ca niste zombie media, departe de ochiul atent, impotmolite in functii uitate. Culorile acestor skin-uri de ecrane aplica lectii verificate.
Pe de-o parte sint luate direct din limbajul violent al armatei, politiei, protectiei si accidentelor. Dar e vorba de pattern-uri verificate de istoria naturala a viespilor cu dungi galbene si negre, a serpilor neveninosi care imita serpi veninosi pentru ca veninul este prea costisitor, ajungand la benzile de plastic galben-negre care marcheaza santiere, zona crimei si Reality TV show-ul.”
Stefan Tiron