O alta noutate o reprezinta si faptul ca, incepind cu aceasta a II-a editie, KINODISEEA isi extinde programul, dedicind adolescentilor un segment exclusiv.
KINODISEEA propune 24 de filme in premiera nationala, programul incluzind productii precum Sebbe (regia: Babak Najafi), cistigator al Ursului de Argint pentru cel mai bun debut in cadrul Berlinalei 2010; Bran Nue Dae (regia: Rachel Perkins), o comedie muzicala ce il are in rolul principal pe celebrul actor Geoffrey Rush (Piratii din Caraibe, Finding Nemo), cel mai de succes film australian din ultimii ani, conform incasarilor – peste 7 milioane de dolari australieni.
La fel ca si anul trecut, KINODISEEA pregateste, in paralel cu proiectiile de film, o serie de ateliere de cinema ce includ actoria, regia de film, efecte speciale, machiaj de film si costume. Workshop-urile vor fi sustinute de profesionisti precum Florin Serban (regizorul filmului Eu cind vreau sa fluier, fluier) sau actorul Andi Vasluianu. Evenimentele sint deschise oricarui copil si adolescent cu virsta intre 6-13 ani (atelierele pentru copii) sau 14-18 ani (atelierele pentru adolescenti).
KINODISEEA se va desfasura la Muzeul Taranului Roman, Cinema Gloria si, incepind cu acest an, Sala Elvira Popescu, libraria Carturesti si parcul Al. I.Cuza, fostul I.O.R.. Atelierele de film pentru copii vor avea loc in cadrul Muzeului Taranului Roman, iar cele pentru adolecenti in cadrul librariei "Carturesti". Inscrierile se pot face pe site-ul oficial al festivalului, www.kinodiseea.ro, accesind optiunea "Ateliere".
Lista oficiala a tuturor filmelor participante la cea de-a doua editie a Festivalului de Film pentru Copii si Adolescenti poate fi gasita pe site-ul official al KINODISEEA. De asemenea, pe www.kinodiseea.ro puteti gasi detalii privind inscrierea la concursul pentru copii si adolescenti de scris povesti, organizat tot sub egida KINODISEEA, participantii avind ocazia sa cistige un abonament pentru intreaga durata a festivalului.
Nu in ultimul rind, trebuie mentionat ca aceasta editie a KINODISEEA propune o retrospectiva speciala destinata cineastului Albert Lamorisse, ce include filmele Balonul rosu si Coama Alba. Lamorisse este considerat o adevarata "legenda" a filmului pentru copii, cistigind, de-a lungul carierei sale, premii precum Oscar sau Palme D’Or pentru filmele sale.