Timisorenii sint asteptati cu o oferta de peste 15.000 de volume la cele mai bune preturi si din cele mai variate domenii. Vor fi prezente unele dintre cele mai importante edituri din tara si din Timisoara (Editura All, Curtea Veche Publishing, Editura Excelsior Art, Editura Herald, Editura Humanitas, Editurile Lider si Muzicala, Meteor Press, Editurile Polirom si Cartea Romaneasca, Editura Rao, Editura Ponte, Editura Trei, Editura Universitatii de Vest), dar si distribuitori precum Okian (reprezentanti Pearson-Longman in Romania) si Cartea de Nisip. Nu in ultimul rind, parintii vor putea gasi cele mai frumoase daruri pentru copii la standurile editurilor Corint Junior si Gama.
Inca din primele zile, salonul va fi vizitat de personalitati marcante ale culturii actuale, pentru a se intilni cu publicul pasionat de lectura. Pe 15 martie, de la ora 18.00, cititorii vor putea participa la o intilnire cu autorul mexican Juan Pablo Villalobos. Prozator, eseist ?i critic literar, acesta obi?nuie?te sa abordeze in textele sale teme surprinzator de diverse, de la influenta avangardei asupra operei lui César Aira la „tangologie”, si de la teme erotice la literatura latino-americana in prima jumatate a secolului XX. A fost bursier al programului Alßan, finan?at de Uniunea Europeana, ?i a obtinut un doctorat in teoria literaturii si in literatura comparata la Universitatea Autonoma din Barcelona. De origine mexicana, traieste de citiva ani in Brazilia. Fiesta in birlog, prima sa carte, a facut vilva in toata lumea de indata ce a aparut, ajungind direct pe lista scurta pentru Guardian First Book Award si la putin peste un an fiind deja publicata in 15 tari.
In ultima zi a salonului, Lucian Boia va participa la o discutie cu cititorii despre „De ce este Romania altfel?” (discutie omonima cu titlul ultimei sale carti). Opera lui Lucian Boia este foarte vasta si variata, cuprinzind numeroase titluri aparute in Romania si in Franta, precum si traduceri in engleza, germana si in alte limbi. Preocupat indeosebi de istoria ideilor si a imaginarului, s-a remarcat atit prin lucrari teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria intre adevar si fic?iune) si la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cit si prin investigarea consecventa a unei largi game de mitologii (de la viata extraterestra si sfirsitul lumii pina la comunism, nationalism si democratie).
Asa cum se obisnuieste la Salonul de Carte Bookfest, cei care vor hotari sa poposeasca printre carti vor avea ocazia sa intre gratuit la cinematograful de arta Bookfest, unde vor putea viziona filme premiate la festivaluri internationale importante.
Salonul va include si o expozitie comuna de fotografie a artistilor Lucian Ionica, Mihai Zegrea si Dan Buruleanu, reunind lucrari din seriile de imagini intitulate Calatoria si Capadochia, respectiv o serie de metafore fotografice.
Intrarea in cadrul salonului, cit si la evenimentele ce vor avea loc in perioada acestuia va fi gratuita.