Juriul pentru scurt-metraje si documetare, format din Dorota Roszkowska, Sabina Pop si Marian Tutui, care a inlocuit-o in ultimul moment pe Tamara Trampe, a decis acordarea urmatoarelor premii:
Cel mai bun scurt-metraj (trofeu si 2.000 de euro):
- „Rifat” de Emin Alper – pentru ca a descoperit redarea plina de sensibilitate a emotiei;
- „Valuri” / „Waves” de Adrian Sitaru – pentru capacitatrea de a descoperi drama in scene banale in viata de zi cu zi.
Cel mai bun documentar (trofeu si 3.000 de euro):
- „Cum sa devii erou” / „How to Become a Hero” de Mladen Maticevic – pentru mesajul puternic prezentat de regizor ca eroul se afla ascuns in fiecare dintre noi;
- „Eu si Lakshmi” / „Lakshmi and Me” deNishta Jain – pentru ca trece peste bariera dintre relitate si fictiune cu inteligenta si sensibilitate, fara insa sa omita sa ii prezinte cu demnitate pe cei defavorizati.
Juriul sectiunii CineMareaNeagra, format din Mara Nicolescu, Borislav Andjelic si Chris McDonald, a acordat urmatoarele premii:
Cel mai bun film (trofeu si 4.000 de euro):
- „Refugiatul” / „The Refugee” de Reis Celik – Inspirat din fapte reale, acest film ne conduce spre noi orizonturi, in timp ce regizorul Reis Celik reflecta asupra singuratatii sau dorului de casa resimtit de personajele filmului sau in cautarea unei noi vieti intr-o tabara de refugiati.
Cel mai bun regizor (trofeu si 3.000 de euro):
- Iglika Triffonova pentru „Investigatia” / „Investigation” – Regizoarea Iglika Triffonova reuseste sa creioneze cu excelenta o poveste simpla din perspectiva subiectiva si sociala.
Cea mai buna imagine (trofeu si 1.000 de euro):
- Dobrynia Margachev & Dimitri Mishiv pentru „Nimic Personal” / „Nothing Personal” – Echipa de directori de imagine ai Larisei Sadilova au creat un univers vizual paralel explorind contextul birocratii mostenite din vechiul regim si capitalismul Rusiei zilelor noastre.
Best Debut (trofeu si 1.000 de euro):
- Ozer Kizitlan pentru „Frica de Dumnezeu” / „A Man’s Fear Of God” – Prin filmul lui de debut, Ozer Kizitlan reflecta asupra unei teme recurente in societatea turca in legatura cu conflictul dintre lumea moderna si singuratatea devotiunii pentru Dumnezeu.
Juriul sectiunii Filme Internationale, format din Laurentiu Damian, Moritz de Hadeln si Jurij Meden a decis:
Premiile pentru cel mai bun film, cea mai buna regie si cel mai bun debut (trofee si 4.000 de euro, 3.000 de euro si 1.500 de euro):
- „Micuta Molie” / „Little Moth” de Peng Tao – Cu ajutorul a doi foarte tineri actori, acest film descrie prin mijloace vizuale limitate o problema a intregii lumi. Adultii abuzeaza de copii fara aparare pentru a-si satisface propriile nevoi materiale. Filmul trateaza cu respect si compasiune acest subiect, folosindu-se de un stil foarte modern de povestire, fara accente melodramatice.
Cea mai buna imagine (trofeu si 2.000 de euro):
- Huang Yi pentru „Little Moth” de Peng Tao.
Juriul Criticii, format din Aura Puran, Calin Stanculescu si Magdalena Stanciu a decis acordarea Diplomei Criticii filmului „Micuta Molie” / „Little Moth” de Peng Tao.