Timp de 7 saptamani, in studiou CNDB de la Sala Palatului, intalnirile se vor desfasura dupa cum urmeaza:
Modul partenering
Profesori: Arcadie Rusu si Ioana Marchidan
Cursuri in zilele de luni (ianuarie: 14, 21, 28, februarie: 4, 11, 18, 25)
Ora de desf??urare: 19.00 – 21.00, studio CNDB Sala Palatului
Cursul se va concentra pe munca in parteneriat, pornid de la idea de dans-contact. Vom descoperi, prin intermediul unor exercitii, cum sa constientizam greutatea propriului nostru corp in raport cu un alt corp in timp si spatiu. Vom invata cum sa ne asumam responsabilitatea altui corp. Cursantii vor fi incurajati sa gaseasca propriile lor ganduri creatoare. Dansand singur este ca si cum ai dansa in parteneriat cu tine insuti si poate cel mai bun mod de a afla cum este sa dansezi cu tine insuti este sa dansezi cu un alt corp.
Modul cursanti incepatori
Profesor: Andreea Novac
Cursuri in zilele de marti (ianuarie: 15, 22, 29, februarie: 5, 12, 19, 26)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio CNDB Sala Palatului
Cursul abordeaza corpul ca pe un spatiu deschis, de explorat, un spatiu capabil sa surprinda si sa se surprinda, scapand rutinei si obisnuintelor cotidiene. Prima parte a cursului este dedicata antrenamentului fizic – ce are drept scop constientizarea si sensibilizarea corpului, pregatindu-l pentru noi descoperiri. In a doua parte a cursului, prin jocuri si improvizatii, concentrandu-ne pe spontaneitate si autenticitate, vom incerca sa ne deblocam propriile resorturi creative si sa ne dezvoltam capacitatea de a "vorbi" prin miscare. Vom descoperi astfel calea catre o miscare creativa si profund personala, fundamentata in relaxare mentala si disponibilitate fizica, un mod de a fi implicat la modul absolut in tot ceea ce ne inconjoara.
Modul cursanti incepatori
Profesor: Ana Catalina Gubandru
Cursuri in zilele de miercuri (ianuarie: 16, 23, 30, februarie: 6, 13, 20, 27)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio CNDB Sala Palatului
Cursul contine elemente/exercitii tehnice si de improvizatie, notiuni de baza pentru o intelegere mai buna a principiilor si mecanismelor de functionare si constientizare/detensionare corporala.
Circumstante pentru a dansa
Modul deschis
Profesor: Andreea Novac
Intalniri in zilele de joi (ianuarie: 17, 24, 31, februarie: 7, 14, 21, 28)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio CNDB Sala Palatului
Dansul inseamna comunicare constanta. Corpul in miscare comunica continuu. Fiecare experienta pe care o traim trece prin corp si lasa urme in corp. Invatam sa dansam experimentand, permitandu-ne sa ne jucam, sa cautam, sa gresim, sa o luam de la capat, sa modificam, pana cand sensibilitatea si imaginatia noastra isi vor gasi forma exterioara optima de exprimare. Vom intra in experiente noi cu o minte deschisa si un corp curios. Vom explora intuitiv si vom face alegeri, le vom dezvolta prin miscare pana cand vom ajunge la un limbaj personal. Vom afla nu un singur raspuns, ci vom descoperi posibilitati de a fi, de a simti, de a relationa si interactiona, de a ne exprima.
What if there’s no tomorrow?
Modul deschis
Profesor: Madalina Dan
Intalniri in zilele de vineri (ianuarie: 18, 25, februarie: 1, 8, 15, 22, 1 martie)
Ora de desfasurare: 19.00 – 21.00, studio CNDB Sala Palatului
Pentru ca tot e la moda, va propun un atelier cu accente apocaliptice benefice, un cadru de lucru care care sa ne ajute sa reevaluam, revalorificam si sa acceptam prezentul asa cum e. Sa facem un exercitiu de imaginatie si sa privim prezentul ca singur bun material si spiritual; sa ne gandim ca nu prea avem timp de pierdut,si ca ar trebui sa stoarcem din momentul asta cat mai multa experienta.
Totul va trece prin filtrul corpului, al exprimarii prin miscare si dans, al vitalitatii acesteia. Vom folosi haotic si patetic tehnici de miscare si de recuperare cum ar fi: authentic movement, improvizatie, body mind centering, stretching, release, partnering, miscare terapeutica, tehnici de relaxare si de respiratie, exercitii de exprimare prin voce, text si miscare, automatic movement si bineinteles tehnici personale inedite.
Inscrierile se fac la adresa: centrul.dansului.bucuresti@gmail.com.
Taxa pentru fiecare curs/atelier este de 250 de lei si se achita inainte de inceperea acestuia, incepand cu ora 18.00, chiar in spatiul in care urmeaza sa se desfasoare cursul.