Program
Maya Badian: Music in Square – cvartet de coarde
Anna Veismane: Why me? – cvintet pentru cvartet de coarde si acordeon
Georg Muffat: Passacaille – aranjament pentru acordeon
Olivier Messiaen: Les Anges – aranjament pentru acordeon
***
George Crumb: Black Angels – cvartet de coarde
Astor Piazzolla: Five Tango Sensations – cvartet de coarde si acordeon
Cvartetul ConTempo
Bogdan Sofei – vioara
Ingrid Nicola – vioara
Andreea Banciu – viola
Adrian Mantu – violoncel
si
Timo Kinnunen – acordeon
Cvartetul ConTempo a luat fiinta in 1995, in timpul studiilor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, devenind apoi Chamber Music Fellows la Royal Academy of Music din Londra, pozitie pe care au pastrat-o pina in 2002. Cu turnee in intreaga lume si numeroase premii internationale printre care Premiul I la Concursul Valentino Bucchi (Roma), Die Grosser Förderpreise (München), Premiul II la Concursul Brahms (Hamburg), Premiul III si Premiul publicului la Concursul International pentru Cvartet de la Londra si Premiul III la Concursul Schubert (Graz), Cvartetul ConTempo este una dintre cele mai valoroase formatii romanesti ale momentului.
Cvartetul ConTempo a sustinut peste o mie de concerte si a participat la numeroase festivaluri de renume precum Europa Musicale Festival (München), Haydn Festival (Eisenstadt), Berliner Festwochen, Festival Classique au Vert (Paris) si Festivalul International "George Enescu" (Bucuresti). Din 2003, ansamblul este Cvartet in rezidenta la Galway, pe coasta vestica a Irlandei, imbinind activitatea pedagogica cu cea interpretativa si colaborind adesea cu personalitati importante ale vietii muzicale ca: Emma Johnson, Martin Lovett, Bruno Giuranna, Hugh Tinney, John Feeley si Máirtin O'Connor.
La virsta de 16 ani, Timo Kinnunen a cistigat Campionatul Mondial de acordeon, reusita ce l-a lansat intr-o stralucitoare cariera ca solist sau membru in diverse ansambluri. Acordeonistul finlandez abordeaza toate genurile, de la clasic la contemporan, dar si jazz si improvizatie, implicindu-se in egala masura in promovarea spectacolului de improvizatie. Muzicianul a colaborat adesea cu compozitori importanti, precum Vinko Globokar, John Cage, Astor Piazzolla, Alvin Curran sau Jukka Tiensuu, virtuozitatea sa inspirind peste 100 de lucrari. Activitatea concertistica este dublata si de una pedagogica, muzicianul predind in prezent acordeonul clasic, improvizatia si muzica de camera la Conservatorul si la Universitatea de Stiinte Aplicate din Oulu.
Biletele vor fi puse in vinzare la casa de bilete a Ateneului Roman, la preturile de 18, 20 si 22 de lei.