Miercuri, 4 aprilie, si joi, 5 aprilie, la Colegiul National „Mircea Eliade“ din Sighisoara se desfasoara Simpozionul International Mircea Eliade si calatoriile sale. Invitati de onoare sint: Henry Pernet, doctor in Istoria Religiilor, discipol al lui Mircea Eliade si conf. univ. dr. Daniel Cristea-Enache. Volumul Cinematograful gol va fi prezentat – in cadrul simpozionului – de catre Mariana Gorczyca si Miruna Moldovan. Participa: elevi si profesori de liceu din Sighisoara, Tirgu Mures, Bucuresti, Medias, Resita, Chisinau.
Joi, 5 aprilie, la ora 18.00, la Libraria „Book Corner“ din Cluj (Bdul Eroilor nr. 15), volumul va fi prezentat, in cadrul unei intilniri cu cititorii, de Michael Shafir, Alexandru Vlad si Ovidiu Pecican.
Vineri, 6 aprilie, la ora 17.00, volumul va fi lansat la Libraria Humanitas „Constantin Noica“ (str. Nicolae Balcescu nr. 16) din Sibiu. Prezinta: Radu Vancu, Dragos Varga
Cinematograful gol este o carte uneori ironica, alteori nostalgica, adesea de un umor savuros, in care autorul aduna amintiri dragi, impresii de calatorie, dar si portrete ale unor sportivi celebri sau povesti „din Epoca de Aur“.
Cartea este publicata si in editie digitala. Click aici pentru a vizualiza intreaga lista de eBook-uri Polirom si Cartea Romaneasca.
Daniel Cristea-Enache (n. 19 februarie 1974) este absolvent al Facultatii de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti si doctor in filologie al aceleiasi universitati. In prezent este conferentiar universitar si consilier la Editura Polirom, pentru care coordoneaza colectia „Opere“. Volume publicate: Concert de deschidere (ed. I, 2001; Premiul de Debut al Romaniei literare; Premiul pentru Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania; Premiul „Titu Maiorescu“ al Academiei Romane; ed. a II-a, 2004), Sertarul Scriitorului Roman. Dialoguri pe hirtie (Polirom, 2005), Bucuresti Far West. Secvente de literatura romana (2005), Un om din Est (2006; Premiul pentru Critica si Istorie Literara al Asociatiei Scriitorilor din Bucuresti), Convorbiri cu Octavian Paler (2007), Timpuri noi. Secvente de literatura romana (Cartea Romaneasca, 2009), Lyrica magna. Eseu despre poezia lui Nichita Stanescu (2010).