Dotarile 3D cu care vor fi echipate salile ofera posibilitatea de a prezenta atit filme, cit si concerte live, opera, spectacole de moda, meciuri de fotbal si curse de Formula 1. Totodata, cinematografele The Light vor pune la dispozitia vizitatorilor o serie de spatii de relaxare, de tip lounge, fiecare cinematograf urmind sa dispuna de propriul bar. De asemenea, vor putea fi organizate conferinte si intilniri in cadrul salii de conferinte special amenajate, cu tehnologii dezvoltate special in acest sens.
Primul cinematograf The Light, cel din Liberty Center din Bucuresti, va fi lansat pe 30 octombrie.
„In Romania nu exista asemenea cinematografe si sintem extrem de incintati sa fim noi cei care vor aduce o tehnologie revolutionara pe aceasta piata. Exista un interes pronuntat pentru film care, in combinatie cu o oferta spectaculoasa de cinema, poate fi adaptat tuturor buzunarelor, virstelor si intereselor”, a declarat Keith Pullinger, unul dintre fondatorii The Light, in cadrul unei conferinte de presa. De asemenea, el a subliniat ca Romania are un potential important in ceea ce priveste cinematografia, obiectivul companiei fiind atragerea a cel putin 500.000 de spectatori anual.
„Pentru a aduce oamenii inapoi la cinema trebuie sa ne intrebam care e experienta creata pentru ei in cinematograf. O sa prezentam filme de toate felurile, dar ca sa aveam succes cu filme independente, mici, trebuie sa colaboram cu distribuitorii, sa cream un public specializat”, a precizat Pullinger.
„Filmele vor fi principala noastra atractie: de la cele mai recente superproductii aduse de la Hollywood, pina la un larg portofoliu de productii internationale si cele mai bune filme romanesti”, a precizat si John Sullivan, fondator The Light. „Am infiintat The Light Cinemas pentru a raspunde provocarilor dezvoltarii tehnologiilor digitale”, a mai argumentat Sullivan.
De asemenea, Sullivan a specificat faptul ca intr-un cinematograf nu se simte diferenta dintre proiectia digitala si cea pe 35 mm, diferentele sint la nivelul aplicatiilor de care dispun spectatorii in timpul vizionarii filmelor.
„Cinematograful nu este integrat total in termeni digitali. Dar lucrurile se vor schimba, creste si numarul filmelor facute direct pe digital, dar si dotarile din salile de cinema”, a declarat regizorul Cristi Puiu, invitat la conferinta de presa.
De asemenea, Puiu a afirmat ca, alaturi de Mandragora, casa lui de productie, isi propune lansarea unui centru al filmului, care se vrea o „alternativa la cinemateca”, acest centru urmind sa fie echipat digital, lucru posibil, a spus el, daca va exista finantare.