Fondator al orchestrei de camera Virtuozii din Bucuresti, profesor asociat al Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti, Horia Andreescu a fost director al Formatiilor muzicale Radio. Studiile sale la Universitatea de Muzica din Bucuresti, la Academia de Muzica de la Viena (cu Hans Swarowski si Karl Osterreicher), precum si cursurile cu Sergiu Celibidache sunt o baza solida a devenirii sale artistice.
In perioada colaborarii lui Horia Andreescu cu orchestre din Romania si din strainatate – mai cu seama din Germania, unde numara 13 ani de „dirijor oaspete permanent“ la Orchestra Simfonica Radio Berlin, 10 ani cu aceeasi functie la Filarmonica din Dresda si 21 de ani la Capela de Stat din Schwerin –, au fost realizate peste 60 de inregistrari discografice, dintre care 16 cu orchestre din Europa. Iata cateva din cele mai recente: un CD realizat cu Orchestra Simfonica Radio Berlin, editat la C.P.O. in 2007; altul inregistrat la Radiodifuziunea Vestgermana Koln (creatii ale compozitorului Pascal Bentoiu), editat in 2004 la Hastedt; un CD realizat in 2008 la Electrecord cu lucrari de Dvorak si Musorgski-Funtek, inregistrate cu Orchestra Filarmonicii Olandeze si, in 2009, Oratoriul Bizantin de Pasti de Paul Constantinescu, la pupitrul Orchestrei Nationale Radio, aparut sub egida Casa Radio.
Integrala Enescu (8 CD-uri), editata de Electrecord si Olymia-Londra si bine difuzata, contribuie consistent la cunoasterea acestui mare compozitor roman in intreaga lume,de la Tokyo pana la New York. Colaborarea dirijorului Horia Andreescu cu multe alte orchestre, printre care Orchestra Simfonica din Londra, Wiener Symphoniker, Orchestra Regala a Filarmonicii din Londra, filarmonicile din Amsterdam, Stuttgart, orchestrele simfonice din Ierusalim, Nagoya, BBC Scottish, orchestrele radio din Madrid, Leipzig, precum si turneele individuale cu Orchestra Nationala Radio si Filarmonica „George Enescu“ la festivaluri ca Wiener Festwochen, Dresdner Festspiele, Europa Musicale Munchen si, fireste, Festivalul International „George Enescu“ de la Bucuresti, completeaza succinta prezentare a acestui dirijor care va conduce destinul artistic al Filarmonicii „George Enescu“.