Aspru criticat la lansare, pentru acuratetea cu care ironiza moravurile epocii sale, filmul Directorul nostru este considerat una dintre cele mai importante productii cinematografice romanesti. Comedia satirica in regia lui Jean Georgescu ii are in distributie pe Alexandru Giugaru, Grigore Vasiliu-Birlic, Misu Fotino, Radu Beligan, Iurie Darie, Puiu Calinescu si Olga Tudorache.
„Primul film cu adevarat disident al cinematografiei romanesti (…). Sub pretextul unei intrigi benigne, el reflecta alienarea maligna a veteranilor care si-au pus idealurile la naftalina si recurg la cochilia vechilor lozinci doar cat sa se mentina la putere. Un tandem memorabil fac Giugaru, cu rascoliri greoaie de constiinta, si Birlic, incercand sa-si inteleaga rolul si locul in intriga ce se tese, poate cel mai uman portret satiric pe care l-a zugravit in activitatea sa cinematografica.“ (Tudor Caranfil ? Dictionar universal de filme)
„Regizat si adaptat de Jean Georgescu dupa nuvela unui autor care si-a pastrat atunci anonimatul – iata un «semn de epoca» atat de elocvent incat nu mai necesita nici un comentariu! – semnand cu pseudonimul Gheorghe Dorin, filmul iesea, efectiv, de sub povara vremii sale, incercand chiar sa localizeze (si sa dezinfecteze) niste rani social-politice ale timpului. Peste ani, secretul scenaristului a fost deconspirat, autor s-a dovedit a fi Eduard Mezincescu, spre surprinderea multora, deoarece persoana respectiva era un «om al regimului», profund implicat in structurile politice ale vremii (pseudonimul ales fiind, se pare, numele… soferului sau). Era firesc ca infruntarea dintre umilul si plapandul functionar cu nume predestinat, Ciubuc (o varianta modernizata a «omului marunt», birocratizat pana peste cap si temator chiar de umbra lui), si directorul sau masiv, impetuos dar gaunos – jucata admirabil de capii distributiei – sa prilejuiasca, hotarat lucru, o secventa de antologie. Era firesc ca un astfel de film, al carui «cal de bataie» era chiar… epoca sa, cu moravurile si naravurile sale, sa starneasca un val de proteste din partea unei critici ramase (…) sub obroc, ca un semn tragic al timpului.“ (Calin Caliman ? Istoria filmului romanesc (1897-2010))
14 noi productii si coproductii cinematografice romanesti (lungmetraje, scurtmetraje si documentare) au fost prezentate la LET’S CEE Film Festival din Viena, in cadrul programului competitional si in sectiunea speciala Focus Romania, in perioada 21-27 martie 2017. In sectiunea Best of Classics, in afara de Directorul nostru, la Viena au putut fi vizionate alte doua filme de arhiva restaurate digital: Manasse (regia Jean Mihail) ? difuzat cu acompaniament live al pianistului Gerhard Gruber si S-a furat o bomba (regia Ion Popescu-Gopo). Festival dedicat productiilor cinematografice central si est-europene, LET’S CEE s-a bucurat de sprijinul EUNIC Austria si i-a avut ca invitati romani pe actorii Alexandru Papadopol si Gheorghe Visu, regizorii Tudor Giurgiu, Adina Dulcu, Alecs Nastoiu si Ruxandra Ghitescu, producatorii Iuliana Tarnovetchi si Anamaria Antoci.