Expozitia este alcatuita din proiectia unui material video ce da numele expozitiei si o serie de 10 lucrari statice capturate din film si tiparite pe suport rigid.
"Nu vad o foarte mare diferenta intre lucrul cu imaginea si lucrul cu sunetul. Pentru mine, fundamental, cautarea e aceeasi, in ambele zone. Ma intereseaza locurile de tensiune, interferentele. Sunetul alamei combinat cu cel de sintetizator, lemnul cioplit, pictat sau lovit alaturat imaginii filmate, sunetului electronic. Buhai, drimba, fluiere, apa, gonguri, circuite integrate. Piele si lemn, par de cal. Piatra. Anatolia regasita in Oltenia, sarmale de post, tuica din alambic. Lucruri carora le dam suturi, lucruri pe care le imbratisam timp, cintece tembele, nicovala fierarului", marturiseste artistul timisorean Sasa Liviu Stoianovici, lider al grupului NU&APA NEAGRA.
"«Distorsiuni si scurtcircuitari» – sub acest titlu generic aduc in discutie cercetarile vizuale intreprinse de mine in perioada 2008-2009. Pe scurt, este vorba despre folosirea camerei video conectata la diverse procesoare & mixere video prelucrate in prealabil, astfel incit sa permita obtinerea de imagini/efecte noi, fara a-si pierde functiile de baza. Modificarea circuitelor unui procesor video simplu poate aduce dupa sine posibilitatea de a lucra cu imagini (corupte) diferite de cele «oferite» de catre producator. Altfel spus, «scurtcircuitarea» poate insemna o extindere a posibilitatilor tehnice ale procesorului in cauza, prin revelarea unei «informatii ascunse». La fel cum, facind anumite exercitii, omul ar ajunge sa foloseasca resursele propriului creier cu mai mult succes si in directii nebanuite pina atunci", adauga artistul.
Realizat in circuit inchis si procesat cu ajutorul unor dispozitive modificate de artist, "Fugind prin peisaj pe timp de furtuna" este un film abstract, tensionat, bantuit de viziunea unui peisaj fantasmagoric.
Evenimentul este organizat de Centrul Cultural Francez Iasi si Compania FaPt – Fabrica de Arta si Productie Teatrala, cu sprijinul Primariei Municipiului Iasi, in cadrul CaféKultour, proiect ce-si propune o reconsiderare a spatiilor iesene cu potential artistic si deplasarea evenimentelor culturale cit mai aproape de public.