Pe 16 decembrie, albumul a fost lansat in Austria in cadrul unui concert sustinut de Raluca Stirbat la Sala Bosendorfer a Mozarthaus din Viena, organizat de Institutul Cultural Roman de la Viena in seria evenimentelor sale „Enescu si Viena“. In Romania, discul a fost lansat in decembrie anul trecut la Palatul Cantacuzino si la Casa arhitectului Ion Mincu – sediul Ordinului Arhitectilor din Romania, alaturi de volumul George Enescu: Meisterwerke (Editura Frank & Timme, Berlin, 2015), editia in limba germana a lucrarii Capodopere enesciene de Pascal Bentoiu (traducerea: Larisa Schippel, Julia Richter, Raluca Stirbat). Lucrarea a fost tradusa si publicata in limba germana cu sprijinul Institutului Cultural Roman prin TPS – Translation and Publication Support Programme.
Albumul George Enescu – Integrala creatiei pentru pian solo a fost desemnat Discul anului 2015 in Romania in cadrul campaniei „Voteaza discul de muzica clasica al anului 2015“, derulata pe site-ul Radio Romania Muzical.
„Desi George Enescu a devenit celebru ca violinist legendar cu «sunet inconfundabil» si «tehnica inspaimantatoare», prea putini stiu astazi ca el era un pianist cel putin la fel de impresionant, care s-a bucurat din plin de admiratia si chiar invidia unora dintre colegii sai. Inca din copilarie, pianul – descoperit in casa mamei de la Mihaileni – a devenit instrumentul sau preferat, fapt oglindit in opera sa. Albumul discografic de fata (3 CD-uri) prezinta in premiera creatia pianistica enesciana in integralitatea ei si include patru premiere absolute (printre care Sonata «Torso» pentru pian in fa diez minor sau «Sonatensatz», compusa in 1912 si descoperita in 1993 de Clemansa Firca in arhivele Muzeului Enescu din Bucuresti), precum si trei prime inregistrari pe CD. Nu avem de-a face cu schite ori fragmente, ci cu lucrari finite, datate si semnate de compozitorul roman. Albumul ofera astfel o viziune de ansamblu unica si o calatorie in devenirea muzicala a compozitorului George Enescu“, sustine Raluca Stirbat.