Inregistrari de teren, instrumente traditionale (cobza, baglama-saz, tilinca) sint combinate cu diverse electronice (generatoare de sunet, sintetizator), rezultatul fiind o etno-psihedelie pe alocuri bruta, nefinisata – o caracteristica, de altfel, a sunetului NU&APA NEAGRA, avindu-i in componenta pe Sasa-Liviu Stoianovici (sintetizator, video, saz, cobza, gusla, voce), Alexandru Hegyesi (chitara bass, appalachian dulcimer), Vlad Sturdza (chitara electrica, e-bow) si Calin Torsan (caval, tilinca, fluier, clarinet, dramba).
NU&APA NEAGRA nu lasa loc prea usor definitiilor, detasindu-se de ceea ce se petrece in general pe scena romaneasca, prin atmosfera creata si orientarea sonor/vizuala, concertind intr-o maniera mai putin obisnuita, cu filme proiectate pe fundal si teme cintate obsesiv.
Departe de muzica de consum, sound-ul grupului s-a conturat de-a lungul timpului, putindu-se vorbi in prezent de o muzica psichedelica, ale carei radacini se afla atit in folclorul asiatic si est-european, cit si in avangarda.
Membrii trupei NU&APA NEAGRA se adreseaza unui public dispus sa aprofundeze constructiile neasteptate si propun, prin show-urile lor, o evadare din obisnuit, atit sonora, cit si vizuala, prin experimente multimedia conexe muzicii.
NU&APA NEAGRA este un proiect muzical pornit in 2001 de catre S.L. Stoianovici si Alexandru Hegyesi. Anul 2008 a insemnat inceputul colaborarii oficiale cu casa de discuri Lollipopshop, colaborare marcata de aparitia albumului OMAG, care a fost imprimat in sedinte succesive, la Berlin si Timisoara. Titlul albumului este inspirat de una dintre cele mai otravitoare plante din farmacopeea carpatina – Omagul.
13 piese originale sint urmate de un mixaj diferit al uneia dintre ele, realizat de Alan Holmes (The Ectogram, Parking-Non-Stop). Albumul a fost anuntat printr-o serie de concerte, in Ungaria, Germania, Romania si a avut parte de recenzii extrem de favorabile din partea presei de gen.