Gazda manifestarii este acum Biserica Luterana, unde muzica incadrata drept contemporana se va putea si vedea, si asculta pe viu, cu tot ce are mai expresiv astazi: muzicieni ce nu se incadreaza in tipare, intr-un cadru sacru, potrivit spiritului acestei discipline necomune numita doar generic jazz.
Joi, 21 martie, premiera din Balcani a noului opus semnat de pianistul si compozitorul elvetian Nik Baertsch, alaturi de trupa caruia o orchestra de coarde ne va introduce intr-o noua dimensiune a universului sau sonor.
Un al doilea numar al serii de joi este posibil datorita colaborarii dintre pianistul Mircea Tiberian si saxofonistul Liviu Butoi. Acestia au inregistrat cu ceva timp in urma, in biserica Sf. Anton din Bistrita, un album intitulat Offerus.
Vineri – prima intilnire cu ghitaristul ungur Ferenc Snetberger, poate cel mai asteptat muzician de jazz din tara sa, in special datorita virtuozitatii si inspiratiei componistice, dar si datorita colaborarilor de rasunet cu Arild Andersen, Markus Stockhausen si Paolo Vinaccia. Vinaccia insusi il va seconda pe Snetberger in Bucuresti, pe 22 martie.
Seara este completata de pianistul francez Francois Couturier care va sustine primul sau recital. Foarte rare sint prestatiile solo ale acestui mare artist, dupa cum si imprimarile in aceasta formula = doar un unic album, de inspiratie tarkovskiana, ca mai intreaga sa opera de maturitate. Spectacolul face parte din seria de concerte Modern Solo Piano.
Sambata il vom asculta pianistul din Chisinau, devenit celebru la Moscova si apoi in Oslo, introspectivul Mikhail Alperin, care va evolua, de asemenea, in seria Modern Solo Piano. Al doilea set consta in primul spectacol in capitala al fermecatoarei celliste Anja Lechner, in duo cu pianistul Francois Couturier, cu programul "Impressions Intimes – musique de Anouar Brahem, Federico Mompou, C.I.Gurdjieff, F.Couturier".
Ultima zi aduce un foarte mare nume din universul redescoperirii muzicii vechi: Savall. Dar nu Jordi Savall (care a mai fost si ne va mai fi oaspete), ci chiar fiica artistului, Arianna Savall, fermecatoare soprana si harpista, interpret si autor de baroc si folk, alaturi de proiectul sau Hirundo Maris, muzicieni catalani si norvegieni care amesteca mestesugit esente sonore ale ambelor culturi si le redau cu instrumente inedite si voci.
Iar numarul de incheiere ii va apartine violonistului Alexandru Balanescu, cu un program care va fi ales de artist chiar in apropierea evenimentului.