Evenimentul isi pastreaza misiunea de a lasa exprimarea artistica si natura sa se contopeasca, oferind publicului alternativa unui weekend experimental imbogatit de o varietate de genuri muzicale, la poalele muntilor. Locatia ramine aceeasi, terenul de biathlon de la baza cetatii Rasnov urmind sa gazduiasca Ghost Gathering.
Reuniunea este organizata de Asociatia OST Cultural Events si Cavalleria Events. Mihnea Cristian Badea, organizator, declara: "Cu Ghost Gathering ne propunem sa facem inca un pas, pe directia pe care am definit-o vara aceasta, dar pe care s-a pornit inca din 2010, cu prima editie OST Mountain Fest. Ghost Gathering este mai mult decit un eveniment muzical: este, de fapt, un concept in jurul caruia se contureaza, inca de la prima editie, o comunitate de prieteni ce impartasesc valori spirituale comune si sint animati nu doar de aprecierea pentru diversitatea muzicala, ci si de dragostea pentru natura si pentru petrecerea timpului in mijlocul ei".
LINE-UP
Prima trupa confirmata este Chaostar din Grecia, care va oferi un show exclusiv. Un proiect esential pentru scena Neoclassic Darkwave, Chaostar are patru albume in palmares in peste 10 ani de existenta si este organizat in forma unui ansamblu vocal-instrumental gotic, intepretind cu mare succes impresionante oratorii contemporane. Chitaristul Septicflesh, Christos Antoniou, un artist desavarsit in scolile de muzica din Anglia, a construit si a dezvoltat Chaostar, initiativa pornita in urma succesului Septicflesh – The Eldest Cosmonaut din 1998; un moment definitoriu pentru muzica clasica prezenta in contextul metal.
Chemarea Spiritelor la Rasnov comunica trei aparitii magice pe afisul festivalului: Irfan, comoara world-music a Bulgariei, Eye of Solitude, surpriza doom/death-ului nascut la Londra, si Kistvaen, noua senzatie a black metalului Bucurestean, completeaza line-up-ul Ghost Gathering 2013.
Irfan transmite o invitatie pentru o calatorie mistica in timp si in afara timpului, un mesaj poetic comunicat prin limbajul sufletului. Proiectul, fondat in 2001, a devenit cunoscut pentru vocile eterice si mistice sustinute de o percutie aleasa, World Music cu influente balcanice si persiene, muzica inspirata din comorile acustice ale Orientului Mijlociu, nordului Africii ?i Indiei. Irfan exploateaza cu un deosebit talent mostenirea muzicala si spirituala a Bizantului si Europei Medievale, construind o atmosfera Dark Ambient Electronic apropiata de stilul Dead Can Dance. Irfan prezinta instrumente traditionale intr-un context contemporan, regasind in studioul si in concertele lor lauta, darbuca si kavalul.
Eye of Solitude proiecteaza pe scena Ghost Gathering sufletul padurilor bintuite de fantome ratacite, un cosmar si o iluminare, un uragan ce poarta spiritul si gindul catre tinuturi intunecate ale irationalului. Eye of Solitude se incadreaza in zona Doom/Death Metal si se remarca prin calitatea si particularitatile compozitiilor. Trupa a publicat trei materiale valoroase in trei ani de la infiintare si anunta un nou EP de ascultat si cumparat pina la momentul Ghost Gathering.
Trupa bucuresteana Kistvaen, infiintata in 2008, a lansat albumul Unbekannte in 2010 si a cistigat premii la concursurile de profil. Kistvaen propune o nisa speciala a Black Metal-ului, in apropierea muzicii promovate de trupe ca Silencer, Shining sau Bethlehem. In componenta se regasesc membrii Abigail, Akral Necrosis si fosti membri Sincarnate, iar din august 2012, Kistvaen are un nou vocal: Cristian Stegeran.