Co-autorul Proclamatiei de la Timisoara Daniel Vighi a apreciat gestul mitropolitului ca fiind iesirea din demagogie. „Gestul IPS poate fi inceputul prin care sa iesim din demagogie. Daca vrem sa urmam poruncile lasate de Iisus Hristos, trebuie sa le urmam fara negocieri”, a spus acesta.
„Ar fi dezamagitor daca nu s-ar tine cont de sustinerea pe care o dam noi de aici. Dupa primul rabin Neumann, el este spiritul Timisoarei, un catalizator. Nu vreau sa ma gandesc cu cine am putea sa ne trezim aici. Nu aducem presiuni asupra Sfantului Sinod, dar trebuie sa se vada o sustinere”, a declarat, la randul sau, preotul greco-catolic Ovidiu Nicolae Teodorescu.
Mesaje de sustinere au mai transmis criticul si istoricul Cornel Ungureanu, profesorul Lucian Ionica, rectorul Universitatii de Stiinte Agricole a Banatului, Alexandru Moisuc, analistul economic Nicolae Taran, Ioan Talpos, rectorul UVT, care l-a numit pe IPS Nicolae – „stralucit fiu al Banatului”, rectorul Politehnicii, Nicolae Robu, directorul Muzeului de Arta din Timisoara, Marcel Tolcea, preotul de la Catedrala Mitropolitana din Timisoara, Dumitru Vana, membri ai Societatii Timisoara si directorul Filarmonicii Banatului, Ioan Garboni.
Intalnirea intelectualilor la Filarmonica Banatului s-a desfasurat in absenta mitropolitului Banatului si are loc la doar o saptamana dupa ce o alta adunare a fost organizata in Piata Operei, unde credinciosii au fost rugati sa aprinda o lumanare si sa spuna „Tatal Nostru”, in onoarea IPS Nicolae.