Filmul lui Alexander Nanau prezinta povestea lui Ion Barladeanu, care de la o viata de vagabond pe strazile Bucurestiului a ajuns intr-un an artist de prestigiu international, cu expozitii alaturi de lucrari de Andy Warhol.
Alexander Nanau a inceput filmarile la documentar in momentul in care lucrarile lui Ion B. au inceput sa fie cunoscute si apreciate. Filmul ofera o perspectiva asupra a ceea ce poate propune Europa de Est: talent nedescoperit, oameni care au invatat sa ascunda pentru a-si pastra adevarul interior si a supravietui regimului comunist.
Lumea artistica este uimita de geniul fara casa din Romania: fostul vagabond in virsta de 63 de ani este apreciat pentru colajele facute in timpul dictaturii lui Ceausescu. Pentru Ion B., calatoria de pe strazile din Bucuresti in galeriile de arta ale Europei i-a adus in sfirsit recunoasterea artistica."Ma simt ca si cind as fi renascut", spunea artistul in timp ce colectionari si curatori din Franta se inghesuiau sa ii vada colajele. "Acum ma simt ca un print. Un om sarac poate deveni print. Dar se poate reintoarce oricind in saracie."The Guardian
Lumea vazuta de Ion B. a cistigat premiul Gopo pentru cel mai bun film documentar in martie 2010 si se afla in prezent in circuitul festivalurilor internationale. Filmul este produs de HBO Romania si Alexander Nanau Production, in colaborare cu Avro-Netherlands, YLE Teema si SVT Sweden.