Intrarea este deschisa publicului. Elevii si studentii au acces gratuit la proiectie.
Biletele costa 5 lei si pot fi cumparate de la Sala Palatului si din reteaua biletoo.ro (Libraria Eminescu, Magazinul Victoria – Midola Music, Muzica Store, Palatul National al Copiilor).
Pe 28 octombrie, la Sala Palatului, la 21 de ani de la ultimul congres al Partidului Comunist Roman, locul delegatilor din teritoriu si ai membrilor Comitetului Central va fi luat de spectatori, iar discursurile despre punctele din cincinal vor fi inlocuite de un film artistic de montaj despre care publicatia „The Daily Beast” scria anul acesta, la Cannes, ca „a facut ca majoritatea filmelor de actiune sa para banale si plictisitoare”.
Decupat din peste 1000 de ore de imagini de la Arhiva Nationala de Filme si Televiziunea Romana, filmul acopera 25 de ani din viata lui Nicolae Ceausescu, de la instalarea sa la putere, in 1965, pina la prabusirea din 1989.
„Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” incheie o trilogie despre comunism din care fac parte „Videograme dintr-o revolutie”, realizata de Andrei Ujica in colaborare cu Harun Farocki (1992), si „Out of the Present“ (1995).
Filmul artistic de montaj a avut parte de o proiectie speciala la Cannes, in mai, si de cronici excelente in toate marile publicatii ale lumii. Lipsit de voice-over sau de comentarii din off, „Autobiografia lui Nicolae Ceausescu” este un eseu despre grandoarea si absurditatea puterii, care demonstreaza ca imaginile de propaganda contin in ele insele si propria contradictie.
Din echipa filmului mai fac parte, pe linga regizorul Andrei Ujica, Velvet Moraru – producator, Dana Bunescu (montaj si sound-design), Titus Muntean (cercetare materiale de arhiva), Vivi Dragan Vasile (consultant vizual) si Roberta Raduca (colorist).
Din 29 octombrie, filmul va fi proiectat in Bucuresti la Hollywood Multiplex, AFI Cotroceni, Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman. In tara, va fi proiectat la Timisoara si Cluj.