Pentru a evita amestecul genurilor, cele doua componente sint net distincte, fiind prezentate separat, pe o parte a paginii articolele din Larousse – circa 150.000 de articole si 10.000 de fotografii, desene sau elemente de animatie – si pe cealalta, contributiile internautilor.
„Oamenii sint din ce in ce mai obisnuiti cu acest tip de prezentare si stiu sa faca diferenta intre un articol de referinta si un punct de vedere”, a spus Line Karoubi, director adjunct al departamentului de dictionare si enciclopedii al Larousse.
Editorii traditionali de dictionare si enciclopedii pe hirtie se confrunta cu o concurenta acerba din partea internetului.
Larousse mizeaza pe imaginea sa pentru a atrage contributii de calitate online. Spre deosebire de Wikipedia, unde articolele sint in general anonime, contributorii Larousse vor fi identificati pentru a li se putea publica online textele ai caror proprietari ramin, a anuntat editura. In plus, contributiile la dictionar nu vor putea fi modificate decit de autorii lor.