Luni, 5 octombrie 2020, începând cu ora 17, la Art+Design (curtea interioară, clădirea Habitat Proiect, Bulevardul Carol I nr. 4*), în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), ediția 2020, va avea loc o lectură performativă pornind de la volumul Silvestru și Marele Dictator de Lucian Dan Teodorovici, apărut de curând în colecția Junior a Editurii Polirom.
Regia: Ion Ciubotaru
Distribuția: Dragoș Maftei, Carmen Mihalache, Raluca Pintilie, Claudiu Gălățeanu, Sebastian Munteanu, Alex Iurașcu
Cei care doresc cartea cu semnătura autorului sunt invitați la o ședință de autografe, imediat după lectură.
Evenimentul se va desfășura conform normelor de siguranță privind SARS-CoV-2.
*În caz de vreme nefavorabilă, evenimentul va avea loc în foaierul Teatrului Luceafărul (parter, Strada Grigore Ureche, nr. 5).
Festivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), ediția a XIII-a, va avea loc în perioada 2-7 octombrie: online, live, indoor, open air, radiofonic. Mai multe detalii: https://www.facebook.com/oltita.cintec.
Vârsta recomandată: 8+
Inteligent, citit, foarte atașat de familia sa și mare admirator al oamenilor în general, motanul Silvestru devine tot mai îngrijorat de soarta umanității când aceasta se confruntă cu o mare epidemie. Pentru că stăpânește infralimbajul, un mod de comunicare cu orice altă viețuitoare de pe planetă, concepe un plan care ar putea duce la salvarea lumii. Prin urmare, pleacă de acasă, pe ascuns, într-o călătorie către o țară foarte îndepărtată, sperând că va reuși să rezolve problema prin bună înțelegere cu cel care a declanșat-o. Însă, pe parcurs, lucrurile se complică, întrucât cel care a pornit totul nu pare o ființă tocmai rezonabilă. Așa încât pisoiul trebuie să-și regândească rapid planul dacă vrea să aibă cu adevărat o șansă. Iar ajutorul vine dintr-o direcție cu totul și cu totul surprinzătoare…
Lucian Dan Teodorovici (n. 1975) este scriitor, editor, regizor de teatru și scenarist. Din 2017 este directorul Muzeului Național al Literaturii Române din Iași. A publicat mai multe romane, volume de povestiri și piese de teatru, printre care: Cu puțin timp înaintea coborârii extratereștrilor printre noi (1999, 2005), Circul nostru vă prezintă: (2002, 2007), Atunci i-am ars două palme (2004), Celelalte povești de dragoste (2009, 2013), Matei Brunul (2011, 2014), Unu + unu (+ unu…) (2014), Cel care cheamă câinii (2017). Distinse cu prestigioase premii literare, cărțile sale sunt traduse și publicate în țări precum SUA, Anglia, Franța, Germania, Spania, Italia, Polonia, Ungaria, Bulgaria, Macedonia sau Ucraina.