Program:
Grieg: Din vremea lui Holberg (Suita in stil vechi) op. 40
Liszt: Din "Années de Pèlerinage"
Schubert / Liszt: Auf dem Wasser zu singen
Schubert: Impromptu in Fa minor op. 142 (D 935) nr. 1
Enescu: Suita nr. 2 pentru pian in Re major op. 10
Caracterizat drept "un pianist deosebit de sensibil, posedand o cultura foarte flexibila a tuseului, o tehnica perfecta si o mare capacitate de intelegere a muzicii pe care o simte, o face sa traiasca" (ziarul german Weserkurier), Eduard Stan a concertat in majoritatea tarilor europene si in SUA. A cantat in sali renumite precum Filarmonica din Berlin, Musikhalle din Hamburg, Salt Lake City Temple Square, PUC California, si la mai multe festivaluri internationale.
Inca de la debutul sau pianistic, Eduard Stan a beneficiat de indrumarea celebrei profesoare de pian Stela Dragulin. Talentul sau a fost remarcat si cultivat ulterior de catre renumitul pedagog german Karl-Heinz Kämmerling, maturizarea sa artistica fiind desavarsita dupa intalnirea cu maestrul Arie Vardi (Israel), mentorul sau, la clasa caruia a absolvit examenul de solist la Conservatorul Superior din Hanovra. A colaborat cu personalitati importante ale vietii muzicale si culturale internationale cum ar fi: Herbert Blomstedt, Matthias Goerne, Paul Badura-Skoda, Karl Engel, Boris Berman si Martin Dörrie. La concursurile internationale din Köln, Hamburg si Braunschweig a fost distins cu premii in repetate randuri.
De multi ani, concerteaza cu regularitate in duo, impreuna cu violonistul Remus Azoitei, cu violoncelista Laura Buruiana, precum si alaturi de cvartetele "Voces" si "Ad Libitum". Eduard Stan a fost profesor la Conservatorul Superior din Lübeck in perioada 2000 – 2007. In calitate de initiator si director artistic al Festivalului Enescu din Heidelberg / Mannheim 2005, i s-a conferit din partea Institutului Cultural Roman MEDALIA ENESCU pentru contributia sa la raspandirea muzicii enesciene.
Programul "Concertelor Enescu" este organizat de Institutul Cultural Roman din Londra si Societatea Enescu. Programul a fost infiintat in 2007 si se afla sub patronajul ASR Principesa Margareta a Romaniei. Programul "Concertelor Enescu" este o initiativa comuna a Institutului Cultural Roman si a Societatii Enescu. Recitalurile au loc in sala de concerte a Institutului in fiecare prima zi de joi a lunii, din februarie si pana in iulie. Programul a atras pana acum o serie intreaga de muzicieni exceptionali si de ansambluri renumite, care au reusit sa ofere publicului interpretari de cea mai intalta tinuta ale pieselor enesciene.
Din septembrie 2009 Institutul Cultural Roman acorda Bursa Societatii Enescu unui student de la Royal Academy of Music.