Premiul I nu s-a acordat în această ediție.
Vikram Sedona (Italia, 18 ani) este câștigătorul locului al doilea la secțiunea vioară a Concursului Internațional „George Enescu“, ediția 2018. Pe locul trei s-a clasat Giuseppe Gibboni (Italia, 17 ani). Cel de-al treilea finalist, ucraineanul Orest Smovzh (Ucraina, 27 de ani) a primit un premiu special constând într-o serie de cursuri de măiestrie oferite de Silvia Marcovici și Mihaela Martin. Locul întâi nu s-a acordat la această ediție, ca urmare a deciziei președintelui juriului, Pierre Amoyal.
Vikram Sedona a mai primit două premii speciale: invitația de a concerta la Lisabona în cadrul festivalului al cărui director muzical este dirijorul Christoph Poppen, cel care a condus orchestra Filarmonicii „George Enescu“ în seara finală, și încă o invitație specială, din partea unuia dintre membrii juriului, Eduard Schmieder.
Președintele juriului Pierre Amoyal a prezentat rezultatele jurizarii menționând faptul că pe lângă cei trei tineri muzicieni finaliști, în concurs au mai fost alți 48 de concurenți, de asemenea talentați, care au demonstrat un mare potențial. Președintele juriului a considerat că are responsabilitatea de a păstra acest echilibru față de toți concurenții și, în consecință, a decis ca premiul întâi să nu se acorde la această ediție.
Juriul de specialitate al Secțiunii Vioară a fost format din Pierre Amoyal, (președintele juriului), Salvatore Accardo, Agustin Leon Ară, Remus Azoiței, Silvia Marcovici, Eduard Schmieder, Viktor Tretiakov, Pavel Vernikov, Krzysztof Wegrzyn.
Susținânând concerte în Italia, Austria, Malta, Elveția, Germania, Polonia, Rusia și Franța, Vikram Sedona (Italia) studiază în prezent în cadrul Universităţii de Arte din Graz. Are 18 ani. Deține Premiul I la Concursul Internaţional de vioară „Andrea Postacchini“, obținut în anul 2017.
Ocupantul locului trei, Giuseppe Gibboni (Italia) s-a născut pe 16 mai 2001 și interpretează la o vioară F. Landolfi încredințată în 1751 Fundației Pro Canale din Milano. Este cunoscut drept „miracolul italian“: a participat la programul „Prodigies – Music is life“ al RAI 1 și a înregistrat un disc care îi poartă numele. A câștigat Premiul I la Concursul Internațional de Vioară „L. Kogan“, Bruxélles, Premiul I la Concursul Internațional „A. Postacchini“ și Premiul Special pentru cea mai bună interpretare a Capriciilor de Paganini.
Orest Smovzh (Ucraina), concurentul care nu a mai urcat pe podium, este în prezent student în cadrul Institutului Peabody. A studiat vioara cu mama să, cu prof. Nadia Varianko, precum și cu Mariya Futorska, Yaroslava Rivnyak, Dmytro Tkachenko, Qian Zhou. A absolvit Academia Naţională de Muzică Tchaikovsky din Ucraina şi Conservatorul de Muzică Yong Siew Toh din Singapore. A participat la masterclass-uri cu Vadim Repin, Ilya Gringolts, Ivry Gitlis, Gyorgy Takacs-Nagy, Nigel North, Bernard Lanskey, Pierre Amoyal, Nam Yun Kim, Petru Munteanu, Kszysztof Węgrzyn, Takashi Shimizu, David Takeno şi Norman Fischer. A cântat pe instrumente construite de Guarneri del Gesù, Jean-Baptiste Vuillaume, Carlo Landolfi, Lorenzo Storioni şi Ștefan-Peter Greiner, împrumutate de regretatul Rin Kei Mei și din colecții private. Este născut pe 27 martie 1991 și în anul 2015 a fost desemnat câștigător al Concursului pentru vioară solo „Tadeusz Wroński“.