De cinci ori Bucuresti urmareste viata a cinci personaje in stransa legatura cu dezvoltarea recenta a orasului in care locuiesc. Personajele sunt: o tanara apartinand "noilor imbogatiti", un inginer, o pensionara, un tanar avocat si un intelectual matur. Pesonajele nu au o legatura aparenta intre ele, dar pot fi considerate ca facand parte dintr-un esalon reprezentativ al societatii romanesti actuale.
Cum sa faci primul milion prezinta o seama de tipologii, stridente, dar total verosimile in actualitatea lor, urmarite intr-un Bucuresti cotidian si senzational, dar nicidecum motivational asa cum titlul inselator ar indica.
Criza economica din 2008 desparte perioadele in care cele doua lucrari sunt plasate. Va invitam sa discutam insa despre cat de mult aceasta a intrerupt sau doar a accentuat o serie de trasaturi care alcatuiesc portrete atat de familiare.
Acest eveniment face parte din seria "Bucuresti", un program care incearca sa contribuie cu perspective artistice la dezbaterile actuale asupra orasului Bucuresti, privit in context est-european si global.
Olivia Mihaltianu s-a nascut la Bucuresti in 1981. Traieste si lucreaza la Bucuresti. Lucrarile ei recente analizeaza identitatea sociala si culturala folosindu-se de tehnici diferite, precum video, film, fotografie, obiecte, instalatii si performance.
Bogdan Costin, nascut in 1975, este senior copywriter. In timpul liber a scris piese de teatru – Blocaj in trafic, 2007 si De ce uram femeile, 2011.