Vor vorbi despre carte Mihaela Miroiu, coordonatoarea colectiei, Alina Dragolea si Vladimir Pasti. Va modera Andreea Molocea. Evenimentul este organizat in parteneriat cu Centrul FILIA.
Analiza maternitatii din perspectiva politica este un demers recent, atit pe plan mondial, cit si in Romania. Pornind de la premisa ca maternitatea nu e un dat „natural“, ci un produs al sistemelor religioase sau politice, volumul identifica principalii factori care, de-a lungul secolelor, au contribuit la pozitionari si repozitionari fata de maternitate, precum si implicatiile politice ale institutionalizarii acesteia, in primul rind inegalitatile dintre femei si barbati. Descrierea maternitatii in spatiul occidental este completata de o prezentare in spatiul romanesc in comunism si postcomunism si de o analiza a institutiilor de ingrijire si educare (gradinite, spitale, retele sociale) din perspectiva parintilor.
Ramona Paunescu (n. 1974) este licentiata in filosofie (1999), are un masterat in politici publice (2001) in cadrul Facultatii de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si este doctor in stiinte politice (Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, 2011). A absolvit cursurile Scolii Nationale de Administratie (ENA), Paris (2005) si ale Institutului National de Administratie, Bucuresti (2006). Este manager public in cadrul Ministerului Afacerilor Europene. Domenii de interes: politici publice privind maternitatea, istoria femeilor, feminism, studii de gen. Este coautoare a volumului Nasterea. Istorii traite (Polirom, 2010).