Lectura va fi urmata de prezentarea expozitiei de fotografie „A drop of Denmark”/ „O picatura din Danemarca” – instantanee realizate de autor. Cei interesati vor putea vizita expozitia pina in data de 6 februarie 2013.
Ce faci atunci cind, peste citeva saptamini, implinesti 50 de ani, nu mai ai nimic de pierdut si nu mai crezi in nimic? O calatorie lunga pe o luxoasa nava de croaziera, inconjurat de necunoscuti, poate fi o solutie?
Alexandru Zaharia, fost fotoreporter si fost proprietar de agentie de publicitate, crede ca da. Crede ca se poate pierde printre cei 2.000 de pasageri, ca isi poate cauta salvarea in anonimat si in singuratate… Greseste.
Diana lucreaza pe vas si i-a fost colega in clasa a doua primara. Navaleste in viata lui cu toate amintirile ei, cu toate infringerile si cu toate frustrarile. Ca intr-un remake al celor 1001 de nopti, cei doi incearca sa scape de amintirile dureroase. Dar amintirile lor sint puternice si pot fi fatale. Zi dupa zi, povestile celor doi nu duc spre o iubire salvatoare, ci doar spre o noua exacerbare a lipsei de motivatie, de speranta, duc spre deznadejde…
Alex Zaharia are o lista cu 50 de cuvinte; 50, ca anii pe care ii va implini curind. Fiecare dintre aceste cuvinte ascunde o poveste. A lui sau a ei. 50 de povesti in 50 de capitole.
Nici aparitia tinerei Caja, nici capitanul, nici oceanul sau porturile Africii nu pot amina inevitabilul si nu pot schimba destinele lor.
O calatorie incredibila, o intilnire improbabila, o iubire imposibila.
Bogdan Hrib s-a nascut in 1966, la Bucuresti. Desi a absolvit Facultatea de Constructii Civile, nu a lucrat niciodata ca inginer. Fotograf si jurnalist, a publicat reportaje, interviuri si recenzii de carte in presa romaneasca.
A fondat Editura Tritonic in 1993 si este consilier editorial la Crime Scene si la Publicatiile Flacara. A sustinut prelegeri despre editarea de carte, relatii publice si fotojurnalism la mai multe universitati. Este vicepresedinte al Romanian Crime Writers Club (2010) si membru al Uniunii Scriitorilor din Romania (2011), precum si coordonator de proiect pentru Mystery & Thriller Festival.
Este autorul unui volum de retete pentru salate, Salad Bar, semnat cu pseudonim. La Editura Tritonic a publicat romanele: Filiera greceasca (2006), Blestemul manuscrisului (coautor impreuna cu Razvan Dolea, 2008) si Somalia, Mon Amour (coautor impreuna cu Sofia Matei, 2009). Romanul Ucideti generalul a aparut la Crime Scene in 2011 si a fost tradus in limba engleza si publicat in acelasi an cu titlul Kill the General la Profusion Publishers.