Pe lângă cele peste 20 de lansări de carte, vor fi dezbateri despre traduceri și corespondența dintre arte vizuale și literatură, alături de autori recunoscuți internațional.
La inaugurarea standului, joi, 14 martie, ora 18.00, sunt invitați E.S. Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, E.S. Adrian Cioroianu, ambasador al României la Delegația permanentă a României pe lângă UNESCO, E.S. Lilian Zamfiroiu, ambasador al României la Luxemburg, Pierre Buhler, președintele Institutului Francez, contele Georges Jacobs de Hagen, Koen Clement, președintele Asociației Europalia, și Dirk Vermaelen, director artistic al Festivalului Europalia.
Vineri, ora 10.00, va debuta dezbaterea „Traducerea este limba Europei“, cu traducătorii Florica și Jean-Louis Courriol, Adriana Babeți și Andreea Răsuceanu.
Sâmbătă, 16 martie, de la 16.30, Doina Lemny, George Banu și Sophie Brocas vor discuta în cadrul unei dezbateri animate despre cel mai recent roman al lui Sophie Brocas, Le Baiser, inspirat din sculptura lui Brâncuși instalată în cimitirul Montparnasse, ca și corespondența dintre Henri Matisse și Theodor Pallady. Dezbaterea va fi moderată de Colin Lemoine.
Volumul Un Cioran inedit, pourquoi intrigue-t-il? de Mara Magda Maftei, apărut la editura Fauve, 2018, va fi prezentat duminică, 17 martie, de la ora 12.00. Conversația îi are ca protagoniști pe autoare și pe Nicolas Cavaillès.
Dezbaterea 30 de ani după decembrie 1989 – trecut versus viitor va avea loc cu scriitoarele Gabriela Adameșteanu, Ioana Pârvulescu, Magda Cârneci, Adriana Babeți, alături de istoricul Stelian Tănase.
Luni, 18 martie, vor fi întâlniri între editori români și francezi, prezentarea programelor de traducere a românilor și o dezbatere despre Europa și marii săi poeți, coordonată de Bogdan Ghiu.
Salon du Livre, care anul acesta va avea loc la Porte de Versailles, a fost creat în 1981, iar din 2016 a devenit Livre Paris, dedicat profesioniștilor din domeniul editorial: agenți literari, editori, tipografi, producători de carte electronică, distribuitori și vânzători de carte din Franța și din circa 100 de țări, care însumează 1.200 de expozanți și 35.000 de autori, dar și publicului larg, bucurându-se de o maximă vizibilitate în media franceză și având anul acesta 180.000 de vizitatori.