La nivel national, in cadrul proiectului, Josef Trattner mai are intilniri in alte 8 orase din România cu alti opt scriitori români contemporani. La capatul a doua drumuri (in intervalul mai-iulie 2012), proiectul va aduce in capitala Austriei, sub forma unui volum colectiv editat la Viena, portretele literare a 9 orase, semnate de 9 scriitori români contemporani din orasele respective. Textele insotite de documentarea fotografica a calatoriei vor fi publicate intr-un volum (bilingv) editat si lansat la Viena in noiembrie 2012. Publicatia se inscrie in seria volumelor aparute pina acum in cadrul proiectului la editura vieneza de artbook Schlebrügge: SOFA.
Traseul trece prin Timisoara, Cluj, Sibiu, Brasov, Tirgu-Mures, Iasi, Bucuresti, Craiova si Portul Cetate, iar autorii invitati sunt: Daniel Vighi, Ruxandra Cesereanu, Radu Vancu, Carmen Puchianu, Szabo Robert Csaba, Florin Lazarescu, Filip Florian, Varujan Vosganian, Mircea Dinescu. Calatoria va fi documentata fotografic de Mircea Struteanu – autorul unui amplu proiect de portretizare a scriitorilor români contemporani.
Dincolo de miza valoarea sa artistica, proiectul oferina oraselor vizitate ocazia de a se plasa intr-un format creativ, atractiv si convingator in atentia publicului de peste hotare.
Florin Lazarescu este prozator si scenarist iesean. Absolvent al Facultatii de Litere, Universitatea „Al.I. Cuza“ Iasi (19981). Master in Literatura comparata si antropologie (2000). A publicat la Polirom romanul Ce se stie despre ursul panda (2003), romanul Trimisul nostru special (Polirom, 2005, unul dintre cistigatorii Marilor Premii pentru Literatura Est-Europeana, Frankfurt 2006, fiind tradus in franceza, germana, spaniola, italiana, slovena, maghiara si croata) si volumul de povestiri Lampa cu caciula (2009).
Josef Trattner, membru al uniunii artistice Wiener Secession, este un artist plastic concentrat pe interactiunea dintre obiectele de arta si spatiul public. Printre interventiile sale cunoscute se numara proiectul de mobilare urbana a capitalei culturale europene din 2003 (Graz) si al Museumquartier din Viena (unul din cele mai mari areale culturale din lume, cu peste 4 milioane de vizitatori anual).