Scena germana timisoreana a colaborat la acest proiect cu unii dintre cei mai apreciati creatori din teatrul romanesc actual: directia de scena a fost incredintata regizorului Radu-Alexandru Nica, de la Teatrul National din Sibiu, decorul si costumele sint creatia scenografului Dragos Buhagiar, muzica a fost compusa de Vlaicu Golcea, coregrafia este realizata de Florin Fieroiu, in vreme ce pentru conceptul video semneaza Daniel Gontz. Dramaturgia productiei este asumata de secretarul literar al TGST, Cornelia Winkler. Asistenta de scenografie revine Ioanei Popescu, iar asistenta de regie este asigurata de Andrea Nistor si Horia Savescu.
Interpreteaza actorii Peter Papakostidis, Radu Vulpe, Dirk Linke, Rares Hontzu, Ioana Iacob, Ramona Olasz, Olga Török, Ida Jarcsek-Gaza si Alex Halka.
Demersul regizoral are la baza ideea lui Radu-Alexandru Nica de a crea un spectacol centrat pe motivul puterii, astfel cum se regaseste acesta in cele mai diverse ipostaze in textele lui William Shakespeare, un rol important revenind in constructia spectacolului elementelor specifice teatrului contemporan de miscare. Astfel, versiunea scenica realizata de Lia Bugnar a stat la baza unui spectacol a carui unitate nu este alterata de recurgerea la izvoare atit de diferite din creatia dramaturgului, intr-un ansamblu scenografic complex, conceput de Dragos Buhagiar. Pretextul desfasurarii actiunii este dat de scena teatrului in teatru din piesa Hamlet, in care actorii invitati repeta de aceasta data pasaje din diversele piese ale marelui Will.
Urmatoarele reprezentatii ale acestui spectacol vor avea loc duminica, 20 iunie, si vineri, 25 iunie, de la ora 19.00, in sala Teatrului German
Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Timisoara si al Institutului pentru Relatii Externe din Stuttgart.
Se asigura traducerea in limba romana.