La eveniment sint invitati atit fanii declarati ai romanului, cit si cei dornici sa-l descopere – acum cu final schimbat. Fragmente in lectura autorului. Muzica live de Catalin Tete. Amfitrion: Sorin DespoT.
De la ora 21.00, dupa lectura si autografe, participantii la eveniment sint asteptati la after party in Club A.
Soni, un roman contemporan despre decadere si iluminare, sex si droguri si care naste intrebari incomode, va fi disponibil si in editie digitala.
Povestea Soniei, o tinara de douazeci si sase de ani care afla ca are cancer la stomac si numai o jumatate de an de trait, ne conduce catre intelegerea sensului si a libertatii omului intr-o societate urbana tot mai agitata, lipsita de sentimente si plina de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcada nebuneasca spre moarte si de bravada dureroasa, perfect justificata de circumstante, Soni are puritate si un romantism cu care tinerii vor rezona intotdeauna. Caci, dupa cum spune personajul principal, „nu e nimic aici in afara dorintei noastre de a muri cit mai tirziu posibil“.
„Soni este o stare de spirit.” (Bookblog.ro)
„Un must-read. Cartea are toate sansele sa ajunga una cult.“ („Evenimentul Zilei“)
„Soni te face sa apesi pina la pamint pedala de acceleratie si sa-ti pui intrebari serioase despre propria ta identitate.“ (All News)
Andrei Ruse s-a nascut pe 16 decembrie 1985, in Bucuresti. A initiat mai multe proiecte online in domeniul cultural, ultimul si cel mai important fiind revista si comunitatea Hyperliteratura.ro (2011). A colaborat si cu alte site-uri si a derulat diverse campanii de promovare pentru carti, fiind invitat la diferite conferinte privind promovarea de carte; a organizat, de asemenea, mai multe evenimente, printre care Clubul de Lectura, o intilnire bilunara care propunea lecturi publice si discutii avind ca subiect cele mai noi carti aparute sau in pregatire pe piata româneasca si autorii lor.
Andrei Ruse este cunoscut pentru primul videotrailer al unei carti românesti, realizind de altfel un numar consistent de videopoeme, videointerviuri, trailere sau diverse clipuri experimentale, inclusiv documentare, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Poezie. Puterea (2009), la care a lucrat impreuna cu Razvan Tupa.
A participat la lecturi publice in strainatate (Berlin, 2009 si 2011), iar in 2012 a primit bursa Jean-Jacques Rousseau din partea Akademie Schloss Solitude. In 2007 a debutat cu volumul de poezie Black Job la Editura Vinea. In 2008 a aparut pentru prima data la Editura Tritonic romanul Soni, reeditat in 2009. La Editura Polirom
a mai publicat romanul Dilar pentru o zi (2011).
Vizitati si pagina web a autorului: www.andreiruse.ro.