Toata lumea din familia noastra a fost dezvoltat in cadrul CineLink (Festivalul de Film de la Sarajevo) si CrossRoads (Co-Production Forum, organizat de Thessaloniki International Film Festival), iar la Sofia Meetings a fost premiat cu Best Pitch Award. Proiectul este sustinut de Centrul National al Cinematografiei, Eurimages, HBO Romania, Teleclub si City Cinema. Filmarile la Toata lumea din familia noastra dureaza aproximativ o luna si au loc in Bucuresti.
Lungmetrajul vorbeste intr-un mod dramatic, dar si comic despre consecintele unui divort, despre durerea, tristetea, situatia absurda si fara sens a tuturor celor pe care separarea ii afecteaza. Din acest punct de vedere, Toata lumea din familia noastra reda un subiect foarte putin explorat in cinematografia romaneasca. Asa cum sustine regizorul Radu Jude, intentia sa nu este doar de a spune o poveste sincera despre divort, ci este mai degraba interesat sa analizeze modul in care conflictele sunt generate si evolueaza. Astfel, divortul si consecintele sale nu sunt tema principala a scenariului, ci doar contextul in care personajele se dezvolta. Lipsa de comunicare dintre acestea, esecul in a intelege parerea celuilalt, imposibilitatea, de la un punct incolo, de a indrepta raul facut – toate aceste idei sunt explorate in film.
Toata lumea din familia noastra ii are in rolurile principale pe Serban Pavlu, Mihaela Sirbu si Gabriel Spahiu, cu aparitia extraordinara a cunoscutilor actori Tamara Buciuceanu Botez, Stela Popescu si Alexandru Arsinel.
Regizorul si scenaristul Radu Jude este autorul celui mai premiat scurtmetraj romanesc, Lampa cu caciula. Lungmetrajul sau de debut, Cea mai fericita fata din lume, a cistigat CICAE Award la Forum Berlinale 2009, premiul FIPRESCI la Sofia IFF si IndieLisboa IFF, premiul Golden Tower – Palic European IFF si Award Cine-Ecole – ACID Program Cannes si a fost selectionat in peste 60 de festivaluri de film.