„Digital art si poezie: nimic mai firesc, s-ar spune, in acest univers al sincretismelor, al dedublarilor comunicative, al multiplicarilor, al domniei lui pluri. Si totusi, puse laolalta (nu in paralel, nu in confruntare, nu in contrast sau oglindire, ci contopite), cele doua sfere au o concretete si o stranietate pline de fervoare. Pe de o parte, lucrarile lui Pavel Veres: efigii ale transparentei, ale semitonului, ale sugestiei, umbrei, fragilitatii. Intr-un crescendo, imaginile devin din ce in ce mai consistente, mai conturate, mai agresive – mai narative chiar. Ele isi au propria poveste si propriile instrumente narative. Pe de alta parte, poemele lui Robert Serban: inselator confesive, fals retractile si provocator asertive… Dac-ar fi sa numesc metafora unificatoare a acestei carti sarbatoresti, cred ca as vorbi despre o ispita a palimpsestului deturnat. Adica a artei deschiderilor spre incaperi vide, a sugestiilor rapid reprimate, a semnificatiilor metamorfozate in opusul lor, a rasturnarilor vijelioase de sensuri (dar si de tehnici compozitionale). El imi pare a fi elementul turbo-dinamic – contorsionat, exploziv si ingaduitor – al unei fericite intalniri a artelor.“ (Mircea Mihaies)
Pavel Veres (n. 1954) este artist vizual, membru al Uniunii Artistilor Plastici din Romania. Absolvent al Facultatii de Arte si Design din Timisoara, oras in care s-a nascut si in care traieste. A participat la peste 30 de expozitii colective si de grup din tara si din strainatate si a organizat opt expozitii personale de pictura, grafica si arta digitala. A obtinut premiul al treilea la prima bienala internationala de grafica din Ungaria, Györ, 1991, si premiul Uniunii Artistilor Plastici din Romania la Graphic design, 2004. Are numeroase lucrari in muzee, colectii de stat si particulare din: Romania, Italia, Japonia, Danemarca, Norvegia, Brazilia, Germania, Spania, SUA, Ungaria si Olanda.
Robert Serban este scriitor si jurnalist. Realizator si moderator al emisiunii de televiziune „Piper pe limba“ (TVR Timisoara), redactor al revistei „Orizont“, editorialist al publicatiei „Banatul Azi“. A publicat mai multe carti: Fireste ca exagerez (poezie, 1994, Premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Romania), Odyssex (poezie, 1996), Piper pe limba (interviuri, 1999, Premiul Filialei Timisoara a USR), Pe urmele marelui fluviu (coautor, poezie, 2002), Timisoara in trei prieteni (coautor, poezie, 2003), A cincea roata (interviuri, 2004, Premiul Filialei Timisoara a USR), Barzaconii (proza, 2005), Cinema la mine-acasa (poezie, 2006, Premiul revistei „Observator cultural“ si Premiul Filialei Timisoara a USR), Athénée Palace Hotel (coautor, teatru, 2007), Ochiul cu streasina (publicistica, 2007), O caruta incarcata cu nimic (coautor, poezie, 2008), Moartea parafina (poezie, 2010, Premiul revistei „Luceafarul de dimineata“ si Premiul Filialei Timisoara a USR), Naratiunea de a fi. Robert Serban in dialog cu Serban Foarta (2013), Gura pacatosului. Dialog cu Valeriu Armeanu (2014), Timisoara. [20] Artisti ai Generatiei ’80 (critica de arta, 2015), Livius Ciocarlie. Mai degraba imi vine sa rad. Dialoguri de Robert Serban (2015), Putin sub linie (poezie, 2015, Premiul Radio Romania Cultural), Vorbesc in gand, cu voce tare. Dialoguri cu un cristian (2016). Poemele i-au fost traduse in germana, sarba, polona, ceha, engleza, spaniola, franceza, italiana, olandeza, idis, maghiara, norvegiana, suedeza, araba, ucraineana, macedoneana si au aparut in antologii si publicatii din Romania si din strainatate.