Muzicianul se afla intr-un adevarat „maraton“ artistic pe tarim romanesc: a fost recent aplaudat pe scena Salii Palatului, in cadrul Festivalului International George Enescu, pe 21 si 22 septembrie, cind a cintat alaturi de prestigiosul ansamblu olandez, sub bagheta dirijorului Mariss Jansons, in cele mai apreciate concerte ale manifestarii.
De asemenea, publicul din opt orase din Romania l-a aplaudat, alaturi de partenerii sai, in cadrul celei de-a treia editii a turneului national Duelul viorilor, care s-a incheiat pe 4 octombrie. Artistul se bucura de privilegiul de a cinta pe una dintre viorile Stradivarius de patrimoniu universal (Stradivarius Pachoud, din 1694).
Orchestra de Camera Radio isi reintilneste publicul dupa succesul inregistrat in editia abia incheiata a Festivalului International George Enescu –- cind a concertat pe scena Salii Palatului sub bagheta dirijorului britanic James Judd, alaturi de Orchestra Nationala Radio si cele doua coruri ale institutiei. Stagiunea pe care o deschide va fi una plina de evenimente pentru care trebuie sa va asigurati din timp un loc la Sala Radio: invitati din tara si de peste hotare, cum ar fi mezzosoprana Ruxandra Donose sau contratenorul Cezar Ouatu, un repertoriu variat si inedit s.a.
Programul serii se va deschide cu „Suita Capriol pentru orchestra de coarde“ semnata de compozitorul britanic Peter Warlock, cea mai populara lucrare a controversatului artist (adesea asociat de contemporanii sai cu practicile oculte), o serie de dansuri inspirate din perioada Renasterii.
Evenimentul va continua prin „Concertul in re minor pentru vioara si orchestra“ – creatie asternuta pe portativ la doar 13 ani de compozitorului german romantic Felix Mendelssohn Bartholdy, considerat un copil minune al muzicii, ca si Mozart. Lucrarea s-a bucurat insa de un succes tirziu, datorat, la peste o suta de ani de la scrierea sa, nimeni altuia decit lui Yehudi Menuhin, care a interpretat in numeroase rinduri partitura.
Concertul se va incheia cu „Amintiri din Florenta“, un sextet de coarde (doua viori, doua viole si doua violoncele) semnat de celebrul compozitor rus Piotr Ilici Ceaikovski. Si cum artistul este cunoscut adesea ca un mare compozitor de balet, si aceasta lucrare, inspirata de o calatorie in Italia, este puternic influentata de un stil dansant, extrem de placut auditiei muzicale.
Biletele sint disponibile pe www.bilete.ro, in oficiile Postei Romane, in magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, in Magazinele Germanos si la Casa de Bilete a Salii Radio.