Dupa avanpremiera de la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra, documentarul de lung metraj intitulat "Dacia, dragostea mea" va avea premiera in Romania pe data de 4 noiembrie, la Muzeul Taranului Roman, Sala Horia Bernea, incepind cu ora 20:15. Scenariul si regia filmului apartin regizorilor Julio Soto si Stefan Constantinescu.

"Dacia, […]

"1989- 2009 - DEGEABA", cel mai recent spectacol al maestrului Tudor Gheorghe, va avea doar trei reprezentatii, la Craiova, Bucuresti si Constanta. Motivul invocat este amploarea evenimentului: decorurile si efectele speciale nu permit organizarea unui turneu.

Miercuri, 4 noiembrie si joi, 5 noiembrie, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti va avea loc o serie de evenimente dedicate comunitatii romanesti din Timoc (Serbia).

In prima zi, va fi proiectat filmul documentar Sinele si celalalt. Balkan love […]

spatiu privat. a handbook cu 33 de ilustratii de Dan Perjovschi este cel mai recent titlu din colectia "Poezie" de la Cartea Romaneasca. Elena Vladareanu este unul dintre cei mai reprezentativi poeti ai tinerei generatii si unul dintre cei mai activi jurnalisti culturali din Romania.

Dan Perjovschi, autorul celor […]

Cu ocazia aparitiei in limba suedeza a romanului La Dernière conférence (2008, "Ultima conferinta"), Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza, in parteneriat cu Ambasada Frantei la Stockholm si Editura Elisabeth Grate, o discutie cu autorul Marc Bressant la care vor mai participa Raduta Matache, Ambasadorul […]
La 100 de ani de la nasterea scriitorului roman Eugen Ionesco, Centrul Cultural Francez din Iasi prezinta pe 3 noiembrie in premiera absoluta spectacolul "Rinocerii" - o productie Théâtre de la Fronde - in regia si interpretarea lui Jean Marie Sirgue.

Spectacolul a fost creat pe 5 iulie 1996 in cadrul Festivalului de la […]

Cum a evoluat filmul est-european dupa 1989 si care sint perspectivele tinerilor regizori din aceasta zona la 20 de ani de la caderea comunismului? Criticul suedez de film Hynek Pallas dezbate aceste teme cu regizorii Karin Babinska (Republica Ceha), Lukasz Barczyk (Polonia) si Adrian Sitaru (Romania) la Cinematograful Rio din Stockholm, […]
De marti, 3 noiembrie, pina duminica, 8 noiembrie, Clubul Taranului Roman din Capitala va gazdui primul festival klezmer din Romania: JAZZ MEETS KLEZMER. La eveniment vor participa trupe din Romania, Ungaria, Polonia, Cehia si Austria.

Muzica […]

La aniversarea a 20 de ani de la Caderea Zidului din Berlin, in cadrul Zilelor Culturii Germane, Goethe-Institut Bucuresti va invita la Zilele Filmului German, intre 2 si 5 noiembrie, la Cinema Studio din Bucuresti.

In cadrul evenimentului, organizat cu sprijinul Uniunii Cineastilor din Romania, veti putea urmari o selectie […]