Festivalul international de film documentar Astra Film Festival a ajuns la jumatatea editiei jubiliare. In dupa-amiaza zilei de joi, 29 octombrie, in Sala B a Casei de Cultura din Sibiu vor fi proiectate trei filme ale traditionalei sectiuni "Portret", protagonist fiind anul acesta importantul cineast documentarist de origine olandezo-indoneziana […]
Universitatea de Arte "George Enescu" din Iasi gazduieste pe 29 octombrie recitalul unuia dintre cei mai mari pianisti contemporani, Karol Beffa. Artistul se afla in turneu in Romania la invitatia Aliantei Franceze din Romania.

Proiectia filmului mut "Aurore" / " Sunrise : A Song of Two Humans" (foto), […]

Pe 29 octombrie, la Centrul "Pavilion Unicredit" din Bucuresti va avea loc de la ora 19.00 proiectia unei selectii de arta video romaneasca din ultimii 30 de ani. Intitulata "100 de minute romanesti", compilatia a fost realizata de curatorul Andrei Craciun si face parte dintr-un proiect mai amplu, 100 MINUTE, initiat de Razvan Ion […]
Vladimir Gaitan a fost internat luni seara la Sectia de cardiologie a Spitalului de Urgenta Floreasca din Capitala. Actorul in virsta de 62 de ani sufera de cardiopatie ischemica dureroasa. Investigatiile medicale vor continua, starea lui fiind stabila.
Saptamina aceasta are loc cea de-a doua editie a Festivalului International de Literatura de la Bucuresti (FILB). Toti cei interesati de literatura au ocazia sa participe, intre 28 si 30 octombrie, incepind cu ora 18.00, la Clubul Taranului Roman din capitala, la lecturi publice si dezbateri cu scriitori importanti din Portugalia, […]
"Vrajitoarea pofticioasa", o piesa de teatru pentru copii creata de scriitorul Dan Lungu, se va juca pe 28 octombrie, de la ora 10.00, in cadrul Festivalului International de Animatie "Gulliver" de la Galati, eveniment desfasurat in perioada 26- 30 octombrie.

Bucurindu-se de o reputatie europeana, prozatorul Dan Lungu s-a […]

In noaptea din 28 spre 29 octombrie, teatrele din Capitala isi vor deschide portile catre public. O initiativa a Primariei Municipiului Bucuresti si a ArCuB, "Teatrul de Noapte" va incepe la ora 22.00 cu reprezentatii gratuite in douasprezece insitututii de spectacole.

In cadrul evenimentului vor participa Teatrul de Comedie, […]

Vizionare la Noul Cinematograf al Regizorului Roman din Bucuresti - Studioul Horia Bernea: miercuri, 28 octombrie, de la ora 19.00, va rula Tradarea, moartea, uitarea, un film documentar realizat de Monica Tanase.

Tradarea, moartea, uitarea este povestea unui om, a unui vizionar care a atomizat vreme de aproape […]

Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" din Timisoara isi anunta spectatorii ca spectacolul Iunie de Egressy Zoltán, programat pe data de 29 octombrie, va fi aminat. In locul lui va fi prezentata Amor omnia, productie de mare succes a stagiunii trecute.

Starea actorului Gheorghe Dinica, internat cu citeva zile in urma la spitalul Floreasca, ramine in continuare grava (desi stabila), iar medicii sint rezervati.
Gheorghe Dinica, in virsta de 75 de ani, a ajuns saptamina trecuta la Spitalul Elias, acuzind o stare de slabiciune. Transferat apoi la sectia de terapie intensiva […]