Galeria Atelier 35 din Bucuresti anunta vernisajul expozitiei artistului japonez Tets Ohnari, care va avea loc pe 27 octombrie, la ora 19.00. Expozitia ce va putea fi vizitata in perioada 27 octombrie - 4 decembrie va contine atit sculptura in sticla, cit si o instalatie creata special pentru spatiul galeriei Atelier 35.

Tets […]

Centrul Cultural Francez din Iasi si Centrul Cultural German ii aduc un omagiu unuia dintre cei mai mari poeti moderni, Paul Celan, prin proiectii de film, dezbateri si lansari de carte.

Marti, 27 octombrie, la ora 18.00, in sala "B. Fondane" […]

NexT va invita din nou la documentar: Blestemul ariciului, in regia lui Dumitru Budrala va fi proiectat pe 27 octombrie, incepind cu ora 19.00, la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti.

Invitatul special al editiei de luna aceasta a CineClublui NexT este Alex Baciu, co-scenarist al lung metrajelor Hirtia va fi albastra […]

Luni, 26 octombrie, de la ora 19.00, se deschide oficial, in sala mare a Casei de Cultura din Sibiu, cea de-a zecea editie a festivalului international de film documentar Astra Film Festival.

Aceasta editie jubiliara a Festivalului marcheaza si implinirea a doua decenii de film documentar romanesc postcomunist. Pentru aceasta, […]

Actorul Gheorghe Dinica, in virsta de 75 de ani, se afla internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului de Urgenta "Floreasca" din Capitala.
Dinica a fost internat joi dupa-amiaza, dupa ce, timp de doua zile, s-a aflat la Spitalul Elias.
Little fingers, varianta in limba engleza a mult apreciatului roman Degete mici de Filip Florian (Polirom, 2005; 2007), a aparut la sfirsitul lunii iulie a acestui an la editura americana Houghton Mifflin Harcourt, in traducerea lui Alistair Ian Blyth. In luna august, aceasta s-a aflat printre recomandarile cotidianului […]
Dupa ce a adus 15.000 de spectatori in salile bucurestene, Festivalul International de Film de Animatie Anim’est vine pentru al treilea an consecutiv la Cluj, cu ajutorul Centrului Cultural Francez. In perioada 23-25 octombrie, la Cinema Victoria, cinefilii clujeni vor putea urmari o parte dintre cele mai tari titluri din selectia […]
Casa de Cultura a Studentilor Sibiu lanseaza o prima editie a Concursului National de Literatura "Student Creation", adresat studentilor care nu au debutat in volum la sectiunea la care se inscriu. Jurizarea lucrarilor participante la concurs se desfasoara sub egida Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Sibiu.

Concursul […]