Editura Polirom va invita joi, 15 octombrie, la ora 18.00, la lansarea romanului Istoria romantata a unui safari de Daniela Zeca. Evenimentul va avea loc la Libraria Carturesti Verona (ceainarie) din Bucuresti. Prezinta Simona Sora, Alex Stefanescu si Daniel Cristea-Enache.

Desi se petrece pe controversatul si fascinantul […]

Ce ce stie in Romania despre cultura contemporana bulgara? Aproape nimic. Aceasta este premisa de la care a pornit jurnalista Elena Vladareanu pentru proiectul sau "Focus: Bulgaria". Emisiunea va putea fi ascultata pe 18 octombrie, de la ora 11.00, pe frecventa Radio Romania Cultural.

Romania si Bulgaria au avut destine asemanatoare. […]

La Pavilion Unicredit, redactorul-sef al celebrei reviste CabinetSina Najafi va sustine pe 15 octombrie o prelegere intitulata "Cabinetul curiozitatilor". Evenimentul face parte din proiectul "Exploring the Return of Repression", curatoriat de Razvan Ion.

Institutul Cultural Roman din Lisabona participa pentru prima data la cel mai important Festival de film documentar din Portugalia, DOCLISBOA, cu filmul de lung metraj Constantin si Elena de Andrei Dascalescu.

Organizat de catre […]

Editia de toamna a Tirgului National de Carte, Muzica, Film, Dichisuri – CAMUFI va avea loc in perioada 15-18 octombrie in Sala Pasilor Pierduti de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".

Dupa un periplu prin tara, Tirgul revine la Iasi intr-o noua formula. Pentru a aduce un suflu de bun-gust si culoare, organizatorii au […]

Pe durata celei de a 35-a Sesiuni a Conferintei Generale UNESCO, desfasurata la Paris intre 6 si 23 octombrie, se va organiza si o expozitie interactiva intitulata "Dezvoltarea prin cultura".

In cadrul uneia dintre cele 8 secvente expozitionale – […]

Editura Polirom lanseaza miercuri, 14 octombrie, de la ora 18.00, romanul ,a href="http://www.polirom.ro/catalog/carte/nevoi-speciale-3222/">Nevoi speciale de Dan Sociu. Evenimentul va avea loc la ceainaria Carturesti Verona din Bucuresti.

Pe 14 octombrie, la Iasi este Seara Filmului German. Evenimentul este organizat de Centrul Cultural German si va incepe la ora 19.00.

Matthias Thesing va prezenta filmul Sophie Scholl – ultimele zile (2005), in regia lui Marc Rothemund, avindu-i in distributie pe Julia Jentsch, Fabian Hinrichs si Alexander Held.