Institutul Cultural Roman va fi prezent la Tirgul International de Carte LIBER desfasurat in perioada 7-9 octombrie 2009 la Madrid cu un stand consacrat prozei romanesti, avind sloganul "Rumanía in fabula". La tirg participa scriitori precum Gabriela Adamesteanu, Dan Lungu, Ion Vianu si Petru Cimpoesu.

Marti, 6 octombrie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Roman din Bucuresti va avea loc o dezbatere pe marginea Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Patrimoniul Construit, Situri Istorice si Naturale. Accesul publicului este liber.

La eveniment, organizat de ICR, vor participa membri ai Comisiei Prezidentiale pentru […]

Alex Mirutziu si Sebastian Moldovan vor dialoga cu Razvan Ion in 6 si 7 octombrie in Pavilion Unicredit, in cadrul proiectului "Exploring the Return of Repression".

PROGRAM


6 Octombrie, 19.00

Alex Mirutziu in dialog cu Razvan Ion : […]

Institutul Cultural Roman Madrid si Centrul National al Cartii (CENNAC) organizeaza colocviul "Literatura romana in Spania. Identitati, confesiuni, confluente culturale". Pe 6 octombrie 2009, la Círculo de Bellas Artes din Madrid, scriitorii Gabriela Adamesteanu, Ion Vianu, Dan Lungu, Petru Cimpoesu si Victor Ivanovici vor vorbi […]
Unul dintre numele legendare ale muzicii gospel din ultimele 5 decenii, concerteza in octombrie la Sala Palatului, avind-o ca invitata speciala pe Paula Seling.

Jessy Dixon, unul dintre numele legendare ale muzicii gospel din ultimele cinci decenii, se va afla pe 10 octombrie la Bucuresti, in concert la Sala Palatului. […]

Institutul Cultural Roman de la Paris organizeaza o serie de dezbateri si lecturi publice, invitindu-l pe Mircea Cartarescu sa intre in dialog cu cititorii si criticii literari din Franta, la Sorbona, pe 6 octombrie, dar si in cadrul unei serate literare dedicata scriitorului la Reprezentanta Comisiei Europene de la Paris si intr-o […]
O selectie de filme animate realizate de Ion Popescu-Gopo vor fi proiectate in cadrul Festivalului EasternXpress din orasul suedez Uppsala, care se va desfasura in zilele de 3 si 4 octombrie la Slottsbiografen, unul dintre cele mai vechi cinematografe din Suedia. Proiectia este realizata cu sprijinul Institutului Cultural Roman de […]
Luni, 5 octombrie, la Institutul Cultural Roman (ICR) din Bucuresti va avea loc de la ora 19.00 vernisajul expozitiei de fotografie CARTA 77. La eveniment vor fi prezenti E.S. Petr Dokladal – Ambasadorul Republicii Cehe, Monika Stepanova – directoarea Centrului Ceh si Horia-Roman Patapievici – presedintele ICR.

Evenimentul, […]

Jacques Soppelsa conferentiaza pe 2 octombrie la Institutul francofon regional de studii strategice - Stat de drept si societate civila din cadrul Universitatii clujene "Babes-Bolyai".

Conferinta "Les sept defis capitaux du nouvel ordre mondial. […]