Centrul Cultural Francez din Iasi organizeaza pe 24 septembrie, de la ora 18.00, cea de-a treia conferinta din seria La France et Iasi.

Aceasta va aduce in prim-planul discutiilor doi ilustri profesori de franceza de la Colegiul "National" […]

Sala Palatului gazduieste joi, 5 noiembrie, concertul extraordinar sustinut de Jon Lord, unul dintre membrii fondatori ai grupului Deep Purple. Spectacolul va incepe la ora 20:00. Publicul va asculta capodoperele Deep Purple: integrala "Concerto for Group and Orchestra", "Pictures of Home" sau "Child in Time", impreuna cu alte piese […]
Scriitorul maghiar originar din Romania György Dragomán viziteaza Suedia la invitatia ICR Stockholm si a Editurii Brombergs, cu ocazia lansarii in limba suedeza a romanului sau Regele alb, in traducerea Mariei Ortman. Autorul va participa si la Tirgul de […]
Editia 2009 a Festivalului si Concursului International "George Enescu" a ajuns aproape de sfirsit. Ultimele trei zile vor fi insa foarte concentrate, cu numeroase concerte care nu trebuie ratate.

Joi, 24 septembrie, de ora 17.00, la Ateneul Roman, veti avea parte de un recital extraordinar Elisabeth Leonskaja, parte din seria […]

La Muzeul Taranului Roman (MTR) din Bucuresti se va deschide pe 25 septembrie expozitia de fotografie "Porti si ferestre deschise", organizata in cadrul proiectului "Colectii satesti din Romania. Patrimoniu si identitate locala", cu sprijinul Administratiei Fondului Cultural National.

In spatiul rural exista colectii particulare […]

Vineri, 25 septembrie, la sub_Carturesti (Café Verona), poeta germana Daniela Danz si scriitorul austriac Christoph Ransmayr vor sustine incepind cu ora 19.00 o dubla lectura urmata de un dialog cu publicul, moderat de Gabriel H. Decuble pe tema Pontului Euxin reflectat in literatura universala.

Pe 23 septembrie, la ora 16.00, in Noua Galerie a ICR Venetia se va deschide a noua expozitie din seria Young Romanian Art. Intitulata "Games and Toys", aceasta este o expozitie de grup, ce cuprinde lucrari de Alina Andrei, Simion Cernica, Cuzina si Veda Popovici.

...Si in anul 2000 noi nu vom mai fi copii. Parintii vor […]

In acest an, Premiul "Marin Sorescu" – premiu literar infiintat in 2007 de Institutul Cultural Roman de la Stockholm – va fi decernat in premiera la Tirgul de Carte Bok&Bibliotek de la Göteborg (Suedia), pe 24 septembrie.

Premiul se acorda anual unui scriitor sau artist plastic suedez care desfiinteaza granite si creeaza […]

Pe 22 septembrie, Institutul Cultural Roman de la Stockholm organizeaza o noua editie a Salonului de Poezie, la care sint invitati Ioan Es. Pop si Johan Jönson. Participa, de asemenea, poetul, traducatorul si editorul Jonas Ellerström, in calitate de moderator, si actrita Marika Lagercrantz. Intrarea la eveniment este libera.

Ioan […]