Euro CulturArt, Open Art si Teatrul National de Opereta "Ion Dacian", in coproductie cu Radio Romania Cultural si TVR Cultural si cu sprijinul Uniunii Scriitorilor din Romania organizeaza Maratonul de Poezie si Jazz. Prima editie va avea loc de vineri, 3 iulie, ora 22.15, si pina simbata, 4 iulie, ora 5.00, in foaierul Teatrului National […]
La implinirea a sase luni de la plecarea Gabrielei Tudor (directorul Fundatiei Pro Helvetia) la cele vesnice, comunitatea artistica din Romania s-a mobilizat pentru o serie de evenimente comemorative, desfasurate sub deviza All You Need is Love, care vor avea loc la Bucuresti si Sinaia in perioada 3-5 iulie.

Editura Polirom si Grupul pentru Dialog Social Iasi organizeaza vineri, 3 iulie, de la ora 16.00, la Libraria Avant-Garde din Iasi, lansarea volumului Sase feluri de a muri, semnat de Marius Oprea. Vor prezenta, alaturi de Marius Oprea, Emil Brumaru, Liviu Antonesei, Daniel Condurache si Silviu Lupescu.

Dupa […]

Joi, 2 iulie, de la ora 19.00, la "Povestitorii de la Sosea" este invitat scriitorul Mircea Cartarescu care va citi un text nepublicat inca in volum. Moderator va fi Simona Sora, redactor la Dilema Veche si editor coordonator la Dilemateca.
"Povestitorii de la Sosea" este un proiect al Muzeului Taranului Roman […]
Karl Malden, cunoscut pentru rolul detectivului Mike Stone din serialul "Strazile din San Francisco", a murit pe 1 iulie, in locuinta sa din Los Angeles. Actorul avea 97 de ani.

Karl Malden, pe numele sau adevarat Mladen Sekulovich, s-a nascut pe 1912 […]

Joi, 2 iulie, Estivalul de Chitara de la Biblioteca Nationala a Romaniei gazduieste o seara de muzica spaniola si flamenco cu Maxim Belciug. Spectacolul incepe la orele 19.00, iar intrarea este libera.

Estivalul de Chitara este un proiect aflat […]

Criticul de teatru Magadalena Boiangiu a incetat din viata luni, 29 iunie, la virsta de 70 de ani. Reprezentantii Uniunii Teatrale din Romania si-au exprimat intr-un comunicat profunda tristete fata de disparitia sa.

Nascuta in 1939, Magdalena […]

Noul Cinematograf al Regizorului Roman de la Muzeul Taranului a pregatit pentru zilele de 7 si 8 iulie un program special pentru cinefili: patru filme semnate de patru regizoare. Pretul unui bilet este de 10 lei, iar elevii, studentii si pensionarii beneficiaza de 30% reducere.

Anja Salomonowitz, Jasmila […]

Asociatia pentru Performanta si Cultura in parteneriat cu Primaria Municipiului lanseaza proiectul "Clujul are farmec – puls si identitate", menit sa redescopere farmecul orasului Cluj-Napoca si sa dezvolte o platforma de comunicare pe tema identitatii sale. Proiectul este finantat de Administratiei Fondului Cultural National si […]
Asociatia Culturala TURN lanseaza cea de a III-a editie de International Romani Art Festival. Recunoscut drept unul dintre cele mai importante evenimente multiculturale din Europa, festivalul va avea loc la Timisoara, in perioada 23 -26 iulie, la Gradina de Vara – Filarmonica Banatul.