Filmul "Humoresque", in regia Dianei Deleanu si produs de Televiziunea Etalon, a primit o Mentiune Speciala la cea de-a VII-a editie a Hull International Short Film Festival care s-a desfasurat intre 21-26 aprilie la Hull, Marea Britanie.

"Humoresque" a fost singura productie romaneasca selecta in competitie. Iata motivatia […]

Cea de-a XVII-a editie a Tirgului International de Carte LIBREX, desfasurat la Iasi in perioada 6-10 mai, si-a desemnat cistigatorii. Marele Premiu, pentru cel mai valorors program editorial, a fost acordat anul acesta Editurii Polirom. Iata lista completa a premiantilor:
  • Premiul "Ovidiu", pentru editarea […]
Cea de-a VIII-a editie a Festivalului International "Zile si Nopti de Literatura" se va desfasura, anul acesta, în perioada 11-16 iunie, în format restrâns, din cauza implicatiilor crizei mondiale, care nu au ocolit Uniunea Scriitorilor din România (USR).

"Decat sa anulam festivalul de tot, reducem numarul participantilor. […]

Juriul prezidat de Gabriel Dimisianu si compus din Daniel Cristea-Enache, Mircea A. Diaconu, Cornel Ungureanu si Dan C. Mihailescu a stabilit urmatoarele nominalizari la Premiile Uniunii Scriitorilor pe 2008:

Proza

  • Daniel Banulescu, pentru volumul "Cel mai bun roman al tuturor timpurilor", Editura […]
Romanul Coada de Dragos Voicu, cistigator la sectiunea "Proza" in cadrul Concursului de Debut pe anul 2008, organizat de Editura Cartea Romaneasca, se afla deja in librarii.

Teatrul Maghiar de Stat "Csiky Gergely" organizeaza intre 22 si 29 mai cea de-a treia editie a Festivalul Euroregional de Teatru din Timisoara (TESZT). Dorind sa largeasca repertoriul festivalului, pe linga spectacolele in limba romana si maghiara, organizatorii au inclus in program si productii in limba sirba, engleza si germana […]