Dupa o jumatate de an in care libraria Carturesti a urmarit, in cadrul programului "Lifting poeziei", sa afle ce poezie citeste Timisoara, versurile "inventariate" pot fi citite joi, 23 aprilie, de la ora 18.30.

Concluziile organizatorilor sint clare: in Timisoara nu se prea citeste poezie. In schimb, se creeaza. Caietul […]

La Cinemateca Astra Film din Sibiu va rula miercuri, 22 aprilie, de la ora 14.00, "Kusum" – o poveste despre misticismul Indiei, spusa de un finlandez.

Productia regizata in 2001 de Jouko Aaltonen o are ca personaj pe Kusum, o fata obisnuita din India, […]

Lia si Dan Perjovschi, Matei Bejenaru si Ion Grigorescu vor expune la Salzburg in cadrul expozitiei "Performing the East". La vernisajul organizat pe 22 aprilie, vizitatorii vor putea urmari un performance al artistei Tanja Ostojic.

Expozitia […]

A paisprezecea intilnire a proiectului de dezbateri culturale Cafeneaua critica va avea loc miercuri, 22 aprilie, de la ora 19.00, in Club A, invitat special fiind regizorul Alexandru Solomon.

Desfasurata sub tema "Filmul documentar fata in fata cu viata", intilnirea va fi moderata de Ion Bogdan Lefter si precedata de vizionarea […]

In urma extraordinarului succes de critica al filmelor romanesti in America in ultimii ani, ICRNY invita publicul, pe 22 aprilie, la o prezentare speciala a mult-asteptatelor filme romanesti ale anului 2009.
Prezentarea va include fragmente in […]
In cadrul evenimentelor organizate cu ocazia Presedintiei Cehe a UE, Centrul Ceh din New York prezinta o serie de 18 filme europene care s-au impus in circuitul festivalurilor si s-au bucurat de un succes de critica, insa au disparut repede de pe ecranele americane.
In colaborare cu ICRNY, selectia include filmele "Hirtia va […]
In perioada 20–22 aprilie, Institutul Cultural Roman va organiza, pentru a doua oara consecutiv, standul Romaniei la "The London Book Fair" - Tirgul International de Carte de la Londra, una dintre cele mai importante manifestari de profil din lume.

Institutul Cultural Roman isi propune si anul acesta sa ofere o imagine […]

Concertul pe care Anathema il va sustine in formula completa pe 29 aprilie la Sala Palatului din Bucuresti va fi deschis de trupa Celelalte Cuvinte.

Cu peste 26 de ani de activitate in spate si continuind sa concerteze si sa produca muzica de calitate, Celelalte Cuvinte ramine una dintre cele mai importante trupe romanesti. […]

Editura Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi lanseaza joi, 23 aprilie, de la ora 18.00, Biblia 1688 — Pars VII, Regum I-II, cu ocazia inaugurarii Centrului de Studii Biblico-Filologice "Monumenta linguae dacoromanorum".

Lansarea […]