Cel mai nou film al lui Radu Muntean va deschide editia a XVI-a a Zilelor Filmului European, care se vor desfasura in Republica Ceha dupa cum urmeaza: intre 16 si 23 aprilie la Praga, intre 25 si 30 aprilie la Brno, intre 27 si 30 aprilie la Olomouc.

La proiectie va fi invitat scenaristul Alexandru Baciu, care va prezenta […]

Trupa finlandeza Nightwish va concerta in Piata Mare din Sibiu pe 18 iulie, in cadrul ARTmania Festival '09.

Nightwish se afla in turneul mondial de promovare a albumului "Dark Passion Play", din care s-au vindut deja peste doua milioane de copii. Aceasta este a patra confirmare pe afisul festivalului, dupa Tristania, Opeth […]

Povestile continua la Carturesti si in luna aprilie. Actori cunoscuti vor aduce mai aproape de sufletele copiilor lectura si cartile cu povesti. Invitatii speciali ai acestei luni sint cei doi profesori englezi de la […]
Teatrul de Comedie din Bucuresti si Cumbernauld Theatre din Scotia (Marea Britanie) prezinta publicului vineri, 10 aprilie, si simbata, 11 aprilie, la ora 19.30 la Sala Studio spectacolul "Peste tot acasa" / "Everywhere At Home".

Regizat de […]

Institutul Cultural Roman "Titu Maiorescu" din Berlin ofera anual artistilor si cercetatorilor romani din diferite discipline umaniste 6 rezidente pentru stagii de creatie si cercetare la Berlin. Inscrierile pentru prima etapa a acestui program se pot face pina pe 3 mai.

Obiectivele programului de rezidente sint elaborarea […]

Maestrul Tudor Gheorghe vine la Iasi simbata, 11 aprilie, cu noul sau spectacol – "Mahalaua Mon Amour". Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor de la ora 19.00.

"Mahalaua Mon Amour" aduce laolalta cele mai frumoase cintece lautaresti. Anton Pan, Zavaidoc, Faramita Lambru, Romica Puceanu, Ionel Tudorache […]

Toate cele 5.000 de abonamente B'ESTFEST puse in vinzare pentru zilele de 2, 3 si 4 iulie s-au terminat! Incepind cu 9 aprilie, mai pot fi achizitionate doar bilete de o zi si bilete pentru Ziua Zero si AFTERSHOCK.

Biletele pentru Ziua Zero […]

Sase directori de festivaluri de film din Romania au contestat, intr-o scrisoare deschisa adresata ministrului Culturii, Theodor Paleologu, decizia CNC de a finanta cu 350.000, respectiv 500.000 de lei, festivalurile de film de la Cluj si Iasi, aflate la prima editie.

"Apreciem ca este imposibil de explicat (pe baze rationale) […]