Institutul francez din Bucuresti organizeaza miercuri, 1 aprilie, de la ora 19.00, o noua "Lectie de muzica", sustinuta de aceasta data de dirijorul Alain Piris, colaborator constant al Filarmonicii "George Enescu" si producator la France Musique.

Intitulata "Henri Dutilleux, inclasabilul", conferinta va fi sustinuta in limba […]

120 de filme, dintre care 25 in competitie, 50 de invitati din strainatate, seminarii de regie, sound design, scenaristica si nu numai, un concurs original de bricolaj, obiecte hand-made realizate pe baza elementelor din vizualul NexT care pot fi cistigate de cinefili si multe petreceri. Acestea sint "ingredientele" Festivalului International […]
Regizorul sibian Dumitru Budrala face parte din juriul international care va stabili cistigatorii celui mai important festival de film documentar spaniol - Documenta Madrid.

Desfasurat in capitala Spaniei, in perioada 1-10 mai, festivalul […]

Muzeul Taranului Roman a ales tema celei de-a treia editii a Conferintelor de la Sosea: "Publicitatea si marketizarea traditiilor gastronomice". Dezbaterea va avea loc miercuri, 1 aprilie, de la ora 19.30, la Clubul Taranului.

De ce tot ce-i "traditional" a devenit atit de trendy? Cum si de ce s-a nascut si la noi, recent, […]

Juriul Concursului UNITER "Cea mai buna piesa de teatru romaneasca a anului 2008", alcatuit din Sanda Manu (regizor), Alice Georgescu (critic de teatru) si Ion Cocora (critic de teatru), a decis ca textul cistigator este "Natura moarta cu nepot obez" de Ion Sapdaru.

In selectia finala au mai intrat urmatoarele piese: "Orient […]

Revista Terra Magazin invita pasionatii de expeditii marti, 31 martie, de la ora 14,00, la intalnirea cu Alin Totorean, romanul care a reusit sa exploreze, la pas, tinuturile australiene. Evenimentul va avea loc la Institutul de Geografie al Academiei Romane din Bucuresti.

La inceputul acestui an, Alin Totorean a demarat […]

Expozitia "Homo Videns", realizata de 30 de tineri cu dizabilitati auditive si de vorbire din Basarabia si Romania, va avea vernisajul marti, 31 martie, de la ora 17.00, la Casa de Cultura a Studentilor din Bucuresti.

Proiectul "Homo Videns" […]

Pentru toti pasionatii de film, care isi doresc sa se lanseze pe cont propriu in proiecte cinematografice, spunepescurt.ro a lansat de curand un festival de film de scurt metraj desfasurat exclusiv in mediul online.

Sub deviza "Orice idee se poate transforma in film", festivalul isi declara misiunea de a educa, de a implica, […]