A murit Ion Dolanescu!

Cunoscutul cintaret de muzica populara Ion Dolanescu a incetat din viata, joi dupa-amiaza, la virsta de 65 de ani.

Decesul a survenit, se pare in urma unui stop cardio-respirator. Artistul suferea de ciroza hepatica.

Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) ne-a trimis la redactie un comunicat de presa, cu rugamintea de a-l publica integral. Institutia dezminte astfel acuzatia Teatrului "Radu Stanca", care explica lipsa spectacolelor sale de pe lista nominalizarilor la premiile UNITER prin faptul ca nici un critic din juriu nu a vrut sa vina la Sibiu.

Directorul Teatrului National "Radu Stanca" din Sibiu, Constantin Chiriac, se declara surprins de faptul ca spectacolele institutiei sale nu au avut nici o nominalizare la Premiile UNITER 2009 si sustine ca membrii juriului nu au fost prezenti, in 2008, la nici o reprezentatie a teatrului sibian.

"Nu exista posibilitatea […]

Fondurile alocate, anul acesta, proiectelor culturale si cultelor reprezinta doar jumatate din cele de care s-a beneficiat in 2008, a precizat, marti, ministrul Culturii, Theodor Paleologu.

"Eu sint zgircit cu banul public. Cred, insa, ca se pot face, totusi, lucruri mari cu bani putini", a declarat Paleologu, care a precizat […]

Teatrul Tamasi Aron (TTA) din Sfantu-Gheorghe organizeaza, in perioada 17-29 martie, un festival de anvergura europeana – Bienala Reflex – care reuneste spectacole importante ale culturilor teatrale din centrul Europei si totodata marcheaza implinirea a 60 de ani de la infiintarea institutiei.

Potrivit organizatorilor, […]

Organizatorii concertului Depeche Mode la Bucuresti au decis, cu acordul managementului trupei, sa suplimenteze cu 2.000 de bilete oferta pentru zona Gazon B, datorita cererii mari din parte fanilor.

Suplimentarea biletelor a fost […]

Ministrul Culturii, Theodor Paleologu, se va intilni cu reprezentantii noului val de regizori, pentru a analiza modalitatea de selectie a proiectelor de film, dupa ce Cristian Mungiu a facut publica o scrisoare deschisa la adresa demnitarului, pe acelasi subiect.

"Vor fi regindite modalitatile de acordare a finantarii proiectelor […]

Cartea "Des morts qui dérangent" ("Mortii incomozi"), semnata de Paco Ignacio Taibo II si misteriosul Subcomandante Marcos, a fost distinsa cu Premiul marelui public la Salonul de carte de la Paris, a carui editie 2009 este consacrata literaturii mexicane.