In cea de-a treia saptamina a lunii martie, scriitorii Cosmin Manolache si Calin Torsan, impreuna cu Sasa-Liviu Stoianovici, muzician si artist din Timisoara, vor prezenta la Dresda lecturi din cartea "Povestiri mici si mijlocii", un concert si un program de scurtmetraje ale regizorului Gabriel Achim.

Astfel, marti, 17 martie, […]

Festivalului Filmului Francofon, aflat la a saptea editie, a inceput joi, 12 martie, la Casa de Cultura "Mihai Ursachi" (Parcul Copou), cu un adevarat succes: Amfiteatrul "Diotima" s-a dovedit neincapator la ambele proiectii.

Sala arhiplina a dovedit o data in plus interesul publicului tinar fata de proiectiile pe marele […]

Revista ieseana de arta contemporana "Puncte Puncte Puncte" sarbatoreste luna aceasta un an de existenta printr-o expozitie intitulata "Punct in arta si de la capat".

Vernisajul expozitiei, la care participa 33 de tineri artisti ieseni, si lansarea numarului 12 al revistei vor avea loc vineri, 13 martie, de la orele 18.00, […]

Parisul sarbatoreste scriitorii, in fiecare martie din 1982 incoace, la tirgul de carte intitulat Salon du Livre, editia 2009 urmind sa aduca la standuri 1.000 de edituri, peste 1.500 de scriitori din 25 de tari si aproximativ 200.000 de vizitatori.

Anul acesta, evenimentul organizat la portile celebrului palat Versailles […]

Sute de angajati ai institutiilor culturale din Romania au protestat pe 12 martie, cerind autoritatilor sa nu mai considere arta o Cenusareasa a culturii romanesti.

Aproximativ 30 de actori ai Teatrului Municipal Baia Mare au pichetat, joi, Prefectura Maramures, cerind abrogarea legii 353/2007 a institutiilor de spectacole, […]

Sora marelui actor roman Toma Caragiu, Matilda Caragiu Marioteanu, lingvist si dialectolog, profesor universitar si membru titular al Academiei Romane, a incetat din viata miercuri – anunta Academia Romana.

Matilda Caragiu Marionteanu s-a nascut in 1927, in Grecia. Si-a facut studiile liceale la Silistra, Bacau si Ploiesti, […]

Federatia Sindicatelor Artistilor Interpreti din Romania solicita, intr-un memoriu adresat Comisiei de Cultura a Camerei, desfasurarea unui control la Opera Nationala din Bucuresti, pentru a se verifica activitatea si legitimitatea conducerii acestei institutii.

Potrivit memoriului adresat de sindicate, conducerea Operei […]

Regizorii Radu Afrim si Tompa Gabor au fost intervievati de NewsIn in legatura cu nominalizarile la premiile UNITER. Piesa "Omul perna", regizata de Afrim, are doua nominalizari la prestigioasele distinctii, iar "Trei Surori", pusa in scena de Tompa Gabor, sapte.

Radu Afrim: Nominalizarile la […]

Premiul National de Proza "Ziarul de Iasi" a ajuns la cea de-a VII-a editie. Din productia editoriala a anului 2008, intr-o prima selectie, juriul a ales 10 volume care concureaza pentru Premiul National de Proza, in valoare de 6.000 de lei.

La sfirsitul lunii martie vor fi anuntate cele cinci nominalizari finale. "Se anunta […]

Laszlo Bocsardi, regizorul piesei cu cinci nominalizari la premiile UNITER 2009 ("Ivona, Principesa Burgundiei"), a declarat, pentru NewsIn, ca spera ca spectacolul sa nu treaca neobservat si ca isi doreste ca acesta sa se joace, in curind, si in Capitala.

"Sincer, am sperat ca spectacolul «Ivona, Principesa Burgundiei», […]