Volumul de poezie "Chipurile", de Stoian G. Bogdan, si romanul "Viata unui sef de departament povestita de fiul sau Supermen", de Serban Anghene, au fost premiate in cadrul Concursului de manuscrise pentru scriitorii sub 35 de ani, organizat de Uniunea Scriitorilor si Editura Cartea Romanesca.

"Chipurile" este volumul de debut […]

"Trei surori", de la teatrul Maghiar de Stat, Cluj-Napoca si "Ivona, principesa Burgundiei", de la Teatrul "Támasi Áron", din Sfintu Gheorghe sint piesele cu cele mai multe nominalizari la premiile Uniter, in timp ce Olga Tudorache va primi Premiul de excelenta, anunta reprezentantii Uniter.

Nominalizarile pentru premiul […]

Scriitorii romani vor fi invitati de onoare ai Tirgului International de carte LIBER, cel mai amplu eveniment al pietei editoriale din Spania, care va avea loc in 2011, la Madrid, anunta Centrul National al Cartii.

Din 2007, Romania, prin Institutul Cultural Roman, participa constant la tirgul de carte spaniol, prin expozitii […]

Chitaristul de origine mexicana Carlos Santana, alaturi de trupa sa, va concerta pentru prima data in Romania, pe 4 iulie, in cadrul festivalului B'estfest 2009, informeaza organizatorii evenimentului, Emagic.

B'estfest 2009, ajuns la a treia editie, […]

Cea de-a opta editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) va incepe pe data de 29 mai, la cinematograul Republica din Cluj-Napoca, cu proiectia filmului "Amintiri din epoca de aur", regizat de Cristian Mungiu, transmite corespondentul NewsIn.

Pelicula […]

Premiile Muzicale Radio Romania Actualitati, care vor fi decernate duminica, 15 martie, la Sala Radio, au pe lista nominalizarilor, printre altii, pe Mircea Baniciu, Tudor Gheorghe, Smiley, Blaxy Girls si regretata Anca Parghel.

Vor fi acordate 16 premii pe genuri si sectiuni, precum si alte trei premii speciale, care vor […]

Asigurarea pentru cele 65 de tablouri ale expozitiei itinerante din cadrul programului "Culorile Avangardei. Arta in Romania 1910-1950" a costat peste 70.000 euro, tendinta actuala fiind de a face asigurari guvernamentale pentru astfel de evenimente, a declarat Erwin Kessler la conferinta de presa desfasurata luni la ICR

Expozitia […]

Editura Polirom este prezenta la prima editie a Tirgului National de Carte, Muzica si Film – CAMUFI, cu peste 500 de titluri din toate colectiile.

CAMUFI va avea loc in perioada 12-15 martie, in Sala Pasilor Pierduti a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi. Tirgul se va desfasura ulterior in alte cinci […]

Literatura mexicana, care va fi in centrul atentiei la Salonul de Carte de la Paris, va fi reprezentata de scriitori consacrati precum Carlos Fuentes si de autori ai tinerei generatii, ca Enrique Serna si David Toscana, anunta organizatorii.

De joi, 12 martie, si pina duminica, 15 martie, la Leipzig va avea unul dintre cele mai importante tirguri internationale de carte. Participant la Festivalul anual de literatura "Kleine Sprachen, große Literaturen" / "Limbi mici, literaturi mari" (KSGL), manifestare internationala cu un cadru organizatoric propriu in spatiul Targului […]