Noile albume semnate de Alexandru Andries, Florin Chilian si Ada Milea se numara printre cele mai asteptate materiale discografice ale anului 2009, potrivit caselor de productie.

Florin Chilian va lansa, la jumatatea acestui an, albumul simfonic "Autistul - Nu-l mai goniti pe Brincusi", dupa cum a precizat artistul pentru […]

Spectacolul "Cintarea Cintarilor", o coproductie romano-franceza in regia Catalinei Buzoianu, va avea o reprezentatie pe 13 martie la Salon-de-Provence, o localitate din apropierea Marsiliei.

Institutul Cultural Roman, prin Directia […]

Centrul Cultural Francez Iasi organizeaza in perioada 12-15 martie a saptea editie a Festivalului Filmului Francofon. Evenimentul va avea loc la Casa de Cultura "Mihai Ursachi", iar intrarea este libera.

Anul acesta, […]

Spectacolul "Evgheni Oneghin" revine pe scena Teatrului National din Praga, in regia lui Andrei Serban, dupa 15 ani de la ultima reprezentatie.

Premiera spectacolului va avea loc pe 20 martie. Spectacolul este inclus in stagiunea 2009-2010 a Teatrului National din Praga si in programul Festivalului International de Muzica […]

Scriitorii Dan Lungu si Ion Manolescu sint invitati la festivalul anual de literatura "Kleine Sprachen, große Literaturen" ("Limbi mici, literaturi mari") din cadrul Tirgului de carte de la Leipzig, defasurat in perioada 12-15 martie 2009.

Ion Manolescu va sustine o lectura publica joi, 12 martie, iar Dan Lungu este invitat […]

Traducerea germana a volumului de versuri "Cinema la mine-acasa" de Robert Serban va fi lansata la Tirgul international de carte de la Leipzig, editia 2009. Evenimentul va avea loc pe 12 martie, la ora 17.30, la Cafe Europa, Halle 4, Stand D505.

Intilnirea poetului timisorean cu publicul german va fi moderata de scriitorul […]

Librariile Carturesti si Asociatia Culturala Kitarodia organizeaza duminica, 8 martie, de la ora 19.00, "Ziua Preafrumoaselor", un concert de chitara sustinut de Maxim Belciug. Intrarea publicului este libera.

De la Sonatele lui Domenico Scarlatti si Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski, pina la ritmul saltat […]

Centrul National al Dansului organizeaza vineri, 6 martie, de la ora 18.30, o noua serie de prelegeri si prezentari in premiera, intitulata "Cartografierea istoriei invizibile II". Intrarea este libera.

In 21 martie 2008, CNDB a lansat proiectul […]

Organizarea si desfasurarea concursului de proiecte organizat de Centrul National al Cinematografiei (CNC) sint criticate de multi regizori de top, inclusiv de cei care au facut parte din juriul competitiei.

Cristian Mungiu, care s-a aflat in juriul selectiei din sesiunea decembrie 2008, a alcatuit o lista de constatari ce […]