In aceasta seara, de la ora 19.30, in Sala Ronda a Centrului National al Dansului Bucuresti va avea loc spectacolul "Iluzionistele", de Madalina Dan.

Madalina Dan este o tinara coregrafa in plina ascensiune. Dupa prezenta in Springdance Dialogue, […]

Nominalizarile pentru Premiile Uniter 2009, care rasplatesc cele mai bune performante din teatrul romanesc, vor fi anuntate pe 9 martie, iar premiile vor fi acordate in cadrul unei gale programate pe 13 aprilie, la Teatrul National din Bucuresti.

Categoriile la care se fac nominalizari sunt cel mai bun spectacol, cel mai bun […]

Procurorii polonezi cerceteaza daca expozitia "Bodies...the exhibition", ce prezinta 13 cadavre si 250 de parti ale corpului plastifiate, este in fapt o profanare a corpului uman, la o saptamina de la inaugurarea acesteia la Varsovia, informeaza Reuters.

Cadavrele si partile corpului au fost supuse unui proces numit "plastination", […]

Filmele "Séraphine", cu sapte premii, si "Valse avec Bachir", desemnat cel mai bun film strain, sint marele cistigatoare de la gala premiilor Cesar 2009, alaturi de actorii Vincent Cassel si Yolande Moreau.

La ceremonia desfasurata, vineri seara, la Theitre du Chitelet din Paris, "Seraphine" a cistigat la categoriile Cel […]

A inceput Festivalul filmului belgian francofon, care va dura pina pe 5 martie la Sala Elvira Popescu a Institutului Francez.

Festivalul filmului belgian francofon propune cinefililor o intilnire de neratat cu realismul, suprarealismul, autoironia, umorul decalat, acid si chiar crud, sarcasmul si non-sensul care descriu productia […]

In perioada 27-28 februarie, KLUDIstudio si Libraria Carturesti va asteapta la cea de-a saptea editie a targului de carte de arhitectura, arta si design "757 books & magazines".

Evenimentul va avea loc in incinta KLUDIstudio, un spatiu dedicat de KLUDI arhitectilor, designerilor si tuturor celor interesati de arhitectura […]

Festivalul "Arhitectura si geografie sacra" organizat de ICR la Paris (simbata, 28 februarie, si duminica, 1 martie) programeaza sase documentare dintre cele 13 ale serialului omonim realizat de Paul Barbaneagra pentru televiziunea publica franceza in anii '70 si '80.

Paul Barbaneagra, discipol al lui Eliade – caruia i-a […]

Festivalul de film documentar "One World Romania" se va desfasura la Bucuresti, intre 18 si 23 martie.

Organizat in Romania din 2008 de Centrul Ceh, "One World" este un festival de film documentar dedicat drepturilor omului initiat de Vaclav Havel in 1999. In ultimii 10 ani, a devenit cel mai mare festival de acest fel din […]