Cea de-a noua editie a Concursului National de Scenarii, organizat de HBO Romania, in parteneriat cu Festivalul International de Film Transilvania, are o noua sectiune: filmul documentar.

Concursul National de Scenarii se realizeaza in parteneriat cu Asociatia Pentru Promovarea Filmului Romanesc (APFR), organizatorul Festivalului […]

Clint Eastwood a primit, miercuri, un premiu Palme d'Or pentru intreaga cariera din partea organizatorilor Festivalului de Film de la Cannes, acesta fiind al doilea premiu de acest fel acordat vreodata, informeaza Reuters.

Regizorul de 78 […]

Artistii Yoko Ono si John Baldessari vor fi recompensati cu Leul de Aur pentru intreaga cariera la Bienala de arta contemporana de la Venetia (7 iunie – 22 noiembrie), pentru operele lor care "au revolutionat limbajul artei".

Yoko […]

Actorul Marin Moraru va fi distins cu premiul pentru intreaga activitate la Gala Premiilor Gopo, care va avea loc pe 2 martie, la Studio Fratelli din Bucuresti.

Premiul Gopo pentru intreaga cariera reprezinta recunoasterea legitima pe care lumea filmului din Romania o acorda contributiei importante pe care a avut-o Marin Moraru […]

Fostul ministru al Culturii, liberalul Adrian Iorgulescu, a facut plingere impotriva cintaretului Florin Chilian, pentru calomnie, si ii cere acestuia daune in valoare de 100.000 de lei, ca urmare a afirmatiilor "defaimatoare" privind modul in care politicianul a promovat imaginea Romaniei in UE.

"Am depus plingere penala […]

Biletele pentru concertul Madonnei la Bucuresti sint cele mai ieftine din calendarul ce completeaza turneul "Sticky & Sweet Tour", cu preturi incepind de la 120 de lei (aproximativ 28 de euro), fata de 50 de euro (Budapesta) si 90 de euro (Ljubljana).

Concertul Madonnei, care avea loc in parcul Izvor din Bucuresti, pe 26 august, […]

Filmul "Vicky Cristina Barcelona", care a cistigat Oscarul 2009 pentru cea mai buna actrita in rol secundar ( Penelope Cruz), va ajunge in cinematografele din Romania pe 3 aprilie, iar "The Wrestler", plecat de la gala de duminica noaptea fara niciun premiu, pe 6 martie, potrivit distribuitorilor.

La ceremonia de decernare […]

Marele cistigator de la gala Oscar 2009, "Slumdog Millionaire", va ajunge si in cinematografele din Romania pe 13 martie, iar unul dintre invinsele sale, "The Reader", pe 20 martie, potrivit distribuitorilor.

La ceremonia desfasurata duminica noaptea, in Los Angeles, "Slumdog Millionaire" a plecat acasa cu nu mai putin de […]

Bilete cu pretul de 2.250 de lei au fost puse in vinzare pentru concertul pe care Madonna il va sustine, pe 26 august, in Parcul Izvor din Capitala, acestea urmind sa includa acces in zona si in cortul VIP, locuri "premium", precum si un cadou exclusiv al turneului, se arata pe site-ul myticket.ro.

"Pescuit sportiv" a primit premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul International al Filmului de Dragoste de la Mons, editia a 25-a, ce s-a desfasurat intre 13 si 20 februarie.

"Este primul premiu pe care-l iau pentru scenariu si ma onoreaza foarte tare. Nefiind scenarist la baza, imi da si mai multa incredere in […]